Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

Jukka Hannola - lennokista suihkukoneeseen

Jukka Hannola
  Jukka Hannolan - Virtual Finnairin CPL- ja tyyppikoulutuksesta vastaavan elämään mahtuu paljon. Vaikka Jukka, kuten pääasiassa suurin osa FS harrastajista, on iältään suhteellisen nuori, löytyy hänen elämästään jo varteenotettava määrä ilmailuun liittyvää aktiviteettiä: Flight Simulator -lentelystä aina RC-lennokkien ja purjelennon kautta moottorikoneiden pariin, jotka Jukka tuntee ainakin moottoritilan puolelta paremmin kuin moni muu FS lentäjä. Myös jopa Air Veteranin DC-3 kuuluu olevan tuttu. Jukan ollessa jo monessa mukana ei Virtual Finnairin toiminnassa mukana olo ainakaan vähennä työtaakkaa. Kuitenkin kaiken A:n ja O:n ollessa oikea motivaatio löytyy Jukalta intoa koulun ohella hoitamaan FS sekä todelliset ilmailuharrastukset mallikkaasti näyttäen muille hyvää esimerkkiä mihin nuoresta iästä huolimatta on mahdollisuus päästä. Jukan kohdalla lupaavan alun puitteissa lienee turha odottaa tulevaisuudelta muuta kuin menestystä ilmailun aloilla. Miten odotukset täyttyvät, sen kertoo tulevaisuus.


1. Kuinka vanhana ilmailu alkoi kiinnostamaan?

Kiinnostus heräsi jo varhain muistaakseni neljän vanhana kun kellarista löytyi vanha F4U Corsair RC-lennokki. Siitä se lähti.


Jukan harrastuksiin kuuluu myös koneiden kuvaaminen.
Finnairin Boeing 757-2Q8
2. Missä muodossa? (koneiden ihailu, kuvaaminen ym.)

No, aluksi se alkoi pelkällä leikkimisellä kotona sillä radiolennkokilla ja sitten joskus seitsemän tai kahdeksan vanhana sitä rupesin sitten paikallisen lennokkikerhon (RAKU) kentällä lennättämään tai ainakin yritys oli kova... Isällähän siinä oli sitten koneissa korjaamista. Sitten rakenneltiin pienoismalleja ja käytiin Helsinki-Vantaalla kuvailemassa koneita ja se kuva kokoelma onkin paisunut nykyisin aika sanoisinko tilaa vieväksi. Kuvia on kotona kaikkialla. Tietysti ilmailuradion kuunteleminen on aina ollut mukavaa puuhaa.


3. Milloin ja miten ilmailukiinnostus siirtyi myös tietokoneiden saralle?

Commodore 64:n jälkeen saatuani käsiini ensimmäisen "kunnon koneen" (286) tuli hankittua silloinen flight sim,joka totteli muistaakseni nimeä Flight Simulator 3.1. Se oli silloin jotain ihan 90-luvun alkua.


4. Missä vaiheessa harrastus muuttui vakavammaksi?

No oikeastaan sen suurimman kipinän sitten lopullisesti sytytti Flight Simulator 5.1 ja internet yhteyden saaminen joten lisäosien latailu netistäkin oli mahdollista. Siitä tuli semmonen intohimo että joka ilta sitä lataili netistä kaikenmaailman lisäosia ja päivityksiä ja sitte niillä leikki koko illan. Oikeastaan vähän turhankin paljon.


5. Oliko alku vaikea vai tuntuiko kuin olisit syntynyt ohjaimet käsissä?

Sauvatuntuma ja kaikki ilmailun ja ilmassaliikkumisen lakien tuntemus oli jo omaksuttu RC-vehkeiden parissa ja vielä nuoressa iässä niin, että ne oli aika hyvin takaraivossa joten siirtyminen Flight Sim 747:n puikkoihin sujui oikeastaan aika luontevasti.


6. Miten opit ilmailun perusopit eli siis lentämään FS:llä realistisesti?

Lentäminen sillä 3.1 versiolla oli aika pitkälti taitolentoa ja muuta leikkimistä eikä kolareista välitetty, mutta 5.1:n myötä isänikin innostui simulaattori puolestakin ja opetti tärkeimmät navigoinnin perusteet. Sitten aloin lentelemään jotain ihan pikkuvälejä kuten Chicago Meigs - Chicago O'hare ja harjottelin ILS laskeutumisia aina mahdollisimman tukalassa kelissä ja siitää on nyt sitten tultu tähän päivään ja pidemmät välit tuleekin nykyään ajeltua GPS:llä. Tosin nykyään ei vain aina tahdo aika riittää lentelyyn mutta aina väliin täytyy yrittää ehtiä.


7. Miten sekaannuit Virtual Finnairiin?

FS Finlandin sivuilla pyöriessäni huomasin että lentäjiä haetaan uuteen virtuaali lentoyhtiöön ja otin siitä sitten samantien yhteyttä Sami Puroon ja ensinnäkin kiitin hienosta ideasta perustaa Virtual Finnair ja pidettiin siinä pientä palaveria sitten ja sanoin, että jos työtaakka käy sietämättömäksi niin voin sitten joskus jeesata. Sitten meni jonkun aikaa ja Sami ilmotteli, että koulutukseen tarvitaan "joku" ja sitten musta tulikin yhtäkkiä "kokopäivätoiminen lennonopettaja". Siitä se sitten vain lähti.


8. Onko projekti ollut mieluisa?

Onhan siinä ollut hyvät ja huonot puolensa niinkuin varmaan joka hommassa. Töitähän se toisinaan teettää aika tavalla ja lukion koeviikon aikana on aina vähän aika tiukassa,mutta täytyy sanoa,että hauskaa on ollut. Ei voi valittaa.


9. Oletko ollut osallisena FS projekteissa aikaisemmin?

Tämä on ensimmäinen.


10. Miten opiskelu sujuu FS harrastuksen lomassa?

Lukiota toista luokkaa yritän kovasti käydä. Keskiarvo siellä huiteli jotain 8.6:tta. Sitten puuhastelen siinä sivussa lentokoneasentajan lupakirjaa kun ylimääräistä aikaa jää. Sitä on vielä noin vuoden opintomäärä jäljellä.


11. Millainen on oma FS ohjaamosi?

Ei siinä kehumista ole. P2 233MHz. Flight Sim pyörii kuitenkin ihan asiallisesti mutta 2000 versiota ei voi ajatellakkaan. 19" näyttö korvaa joitakin puutteita. Onhan se kiva katsella isosta ruudusta. Microsoft Sidewinder Pro joystick. Pitäis kyllä hankkia varmaan ratti ja pedaalit. Katsellaan kun markkinoille tulee sellainen joka miellyttää...


12. Mikä on viimeisin FS lentosi?

Ei noita enää nykyisin ole niin usein ehtinyt lentelemään kuin ennen, mutta viimeviikolla ajelin Helsinki-Frankfurt-Helsinki reissun. Kokeilin siinä samalla reissulla ACS-GPS systeemiä, joka itseasiassa toimi ihan asiallisesti. Mieluummin kyllä ajelen aina kotimaan välejä. On niin paljon lyhyemmät matkat. Laskeutuminenhan se on sitä herkkua. En mä niin erikoisesti välitä istua tässä koneella katselemassa kun autopilotti ajaa siperian yllä kohti Tokiota.


Jukka viihtyy ilmassa FS:n ulkopuolellakin.
Jukka ilmassa
13. Minkälaiset ovat yhteytesi oikeaan ilmailuun?

RC-lennokeilla kesäisin käyn ajelemassa kun aikaa jää, mutta muuten niin purjelentolupakirja multa löytyy. Lentelen tuolta Nummelan kentältä kesäisin ja sitten olen ESMO:n jäsen ja siellä olisi tarkoitus suorittaa tuo PPL. Sitten kuulun vielä tähän monien varmasti tuntemaan Air Veteran DC-3 klubiin. Siihen ei ole tosin viimeaikoina paljon aikaa riittänyt. Ja muuten oikeaa ilmailua tosin korjausten ja huoltojen alalla tulee harrasteltua tuon koulun kautta jossa tätä lentokoneasentajan lupakirjaa suoritan.


14. Minkälaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmasi FS:n osalta?

Tässä nyt pyöritellään tätä Virtual Finnairia ja katsotaan mihin suuntaan lähetään. Oon tässä sivussa tehnyt jonkun verran omia koneita, mutta täytyy vähän vielä hioa niitä ennenkuin niitä kehtaa julkiseen levitykseen laitella.


15. Entä oman elämäsi osalta?

Tässä nyt hoidellaan tää koulunkäynti äkkiseltään alta pois. Jos ei armeijaan lentämään pääse niin sitten käydään vain kääntymässä siellä niin nopeasti kuin mahollista ja lähetään hakeen Finnairille ja lennonjohtajakurssille ja jos ei mikään tärppää niin sitten onkin pakko siirtyä tälle lentokonemekaanikon antoisalle alalle. No, päivä kerrallaan, katellaan.

Kivoja lentokelejä kaikille ja älkää törmäilkö...

18.1.2000
etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5