Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

1.     Sami Puro - mitä kuuluu nyt?

Sami Puro
Sami Puro on varmastikin tuttu nimi jokaiselle internetissä liikkuvalle Flight Simulator -harrastajalle. Vuosien varrella nyt 21-vuotias Sami on nimittäin ollut mukana suomalaisen FS-harrastuksen kehittämisessä monellakin tapaa alkaen aina virtuaalilentoyhtiö Orange Airin Suomen osaston johtamisesta päätyen nykypäivän FS Nordiciin ja Virtual Finnairiin. Edellisen kerran Samia haastateltiin Virtual Wingsin ensimmäisessä numerossa vuonna 1999, ja paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen. Nyt lieneekin paikallaan tarkastaa tämän päivän tilanne ja ottaa selvää mitä kuuluu miehen FS-harrastukseen, tosilentämiseen ja muuhunkin elämään vuonna 2003.


1. Mitä kuuluu Flight Simulator –harrastukseesi nykyään?

Olen hieman karsinut aihealueita missä olen mukana, eli esim. lentokoneiden maalaamisen ja suunnittelun simulaattorille olen käytännössä lopettanut – vaikka mitään lopullisen virallista päätöstä en olekaan saanut aikaiseksi. Tosiasia on vain se, että koneiden suunnittelu vie nykypäivänä niin paljon enemmän aikaa kuin vuosi pari sitten, joten on pakko keskittyä vain olennaisiin asioihin ja jättää tuo lisäosapuoli niitä paremmin taitaville. Niitä olennaisia asioita nykyään ovat pääasiassa simuaiheisten nettisivujen ylläpito, eli siis FS Nordic ja Virtual Finnair. Myös VATSIM:ssa tulee roikuttua lennonjohtajana jossain määrin, ja siellä myös lentelen silloin tällöin, mutta viimeisen puolen vuoden aikana tämäkin on hieman jäänyt taustalle opiskeluiden yms. takia.


2. Mikä on mielestäsi muuttunut eniten FS-maailmassa viimeisen kolmen vuoden aikana?

Sami ottamassa tuntumaa historiaan isoisän lentämän Bf109:n (MT-452) ohjaamossa. (klikkaa suureksi)
Sami Puro
Edellisen haastattelun jälkeen markkinoille on tullut uusi versio FS:stä, ja se on muuttanut simuilua aika radikaalisti, koska FS2002 mahdollistaa todella paljon tarkemmat konemallinnukset ja on myös grafiikaltaan todella hieno. Varmasti vastaavanlainen kehitys tulee jatkumaan tulevaisuudessa uusien versioiden myötä. Myös internetin käytön kasvu on näkynyt mm. FS Nordicin kävijämäärien kasvamisessa ja sivuston laajentuessa. Itse asiassa edellistä haastattelua tehtäessä 1999 FS Nordic ei ollut vielä edes perustettu. Tietysti myös Virtual Finnair on kehittynyt huimasti vuoden 1998 lopussa otettujen ensiaskelten jälkeen, vaikkakin perusidea on pysynyt koko ajan samana. Yleisesti koko harrastus on kasvanut paljon, ja on keskittynyt entistä enemmän netin palveluihin sillä nyt simulla lennetään verkossa yhä kasvavin määrin, ja harrastajat keskustelevat keskenään eri keskustelupalstoilla entistä enemmän jne. Ja mikä parasta, ihmiset jaksavat edelleen panostaa ilmaisten lisäosien kehittelyyn simulaattoriin, joka on oikeastaan koko suosion salaisuus. Kaupalliset lisätuotteet eivät ole onneksi vallanneet alaa. Huomattavaa on myös suomalaisten simulaattorikehittäjien nousu maailman kärkijoukkoon, esimerkkinä vaikkapa uudet FS2002-lentokenttämaisemat FISD:ltä ja lentokonepuolelta Mikko Maliniemen luomukset.


3. Kuinka paljon itse lennät Flight Simulatorilla nykyään ja minkä tyyppisiä lentoja?

Simulokikirjaa katsellessa täytyy todeta, että lennot ovat olleet aika vähissä viime aikoina. Tammikuun alussa lensin 5 lentoa ja sitä ennen loppusyksystä 2002. Lennot ovat pääasiassa lyhyitä legejä, kuten EFHK-EFTP tai lähestymisien harjoittelua yhdellä kentällä. Koneena käytän nykyään yleensä jotain pienehköä potkuriturbiinia kuten King Airia tai ATR:ää. Atlantin yli olen simulla lentänyt vain kerran, muistaakseni vuonna 2001, ja se on toistaiseksi ihan riittävä minulle. Nykyään lennän kaikki lennot VATSIM:ssä, kun modeemipohjainen nettiyhteys ei enää rajoita.


4. Minkälaisena näet tulevaisuuden Flight Simulator –harrastuksen noin yleensä?

Tulevaisuus riippuu tietysti hyvin paljon simulaattorin tekijästä Microsoftista ja simun tulevista versioista. Luultavasti simun laajennusmahdollisuudet netin kautta tulevat edelleen pysymään mukana, ja näin ollen myös nettiyhteisöt tulevat varmasti kasvamaan, koska entistä useammat FS:n ostaneet löytävät myös simuaiheisille nettisivuille. Yksi eräänlainen ongelma saattaa olla, ja onkin jo osittain, käytettävien lisäosamallien ja –maisemien vaatimusten kasvu. Vielä FS98 ja FS2000-aikaan sai lisäosalentokoneen tehtyä kuukauden vapaa-iltoina, mutta nyt simulaattorin kehittymisen myötä vaatimukset yksityiskohdista malleihin, ja sitä myötä suunnittelijoiden ajankäyttö on kasvanut uskomattomiin mittoihin. Juuri tästä syystä myös itse lopetin koneiden teon simulle, koska se vaatii niin paljon aikaa. Mutta edelleen ei voi muuta kuin ihmetellä miten ihmiset jaksavat tehdä niinkin todenmukaisen näköisiä konemalleja ja maisemia simulaattorille.


5. Entä tulevaisuuden FS Nordicin ja Virtual Finnairin osalta?

Molemmat sivustot tulevat jatkamaan suomalaisten simuharrastajien palvelua myös tulevaisuudessa. Työ omalta osaltani tulee myös varmasti jatkumaan molemmissa projekteissa, mutta oman osuuteni laajuutta en osaa sanoa ja mielelläni näkisin myös uusia kasvoja puuhamiehinä näiden kahden sivuston henkilökunnassa. FS Nordic tulee osittain palaamaan takaisin juurilleen ja pyrimme tulevaisuudessa ottamaan suomalaiset kävijät entistäkin paremmin huomioon, mm. tarjoamalla enemmän täysin suomenkielisiä palveluita nykyisen uutis- ja keskustelualueen lisäksi.


6. Opiskelet parhaillaan lentäjäksi. Kuinka päädyit koulutukseen?

Lentäminen ammattina alkoi kiinnostaa joskus yläasteen aikana, vaikka koneet muuten olivat jo tietysti pikkupoikaa kiehtoneet aiemminkin. Lukiossa tavoitteet selkiytyivät, eli hakisin armeijaan Ilmavoimiin ja sen jälkeen lentäjäkoulutukseen. No, armeijaan päädyin Ilmavoimien Teknilliseen Kouluun, joka osoittautui näin jatkoa ajatellen todella hyväksi paikaksi, koska sieltä sain hyvät pohjatiedot lentokonetekniikasta, ja se on auttanut paljon opiskelussa myöhemmin. Armeijan jälkeen työpaikka lentokoulussa on auttanut saamaan paljon lisätietoa alasta ja uusia kontakteja. Haku lennonjohtajakoulutukseen oli sattumalta ennen lentäjähakua, joten kokeilin sinnekin - ei tärpännyt. Samaan aikaan oli myös haku Aero Airlinesille, jonne myös lähetin hakemuksen, ja yllättäen paikka aukeni sieltä. Joten.. minusta taitaa tulla isona lentäjä. :-)


7. Kerro lisää koulutuksesta.

Malmilla ennen ensimmäistä yksinlentoa Cessna 152:lla kesällä 2002.(klikkaa suureksi)
Pilotti
Aeron koulutus tapahtuu kokonaisuudessaan Malmin lentoasemalla Salpauslennossa, joka on yksi kolmesta Suomessa toimivasta lentokoulutusorganisaatiosta. Koska koulutukseen pääsyn varmistuessa olin jo ehtinyt lentää yksityislentäjän lupakirjan (PPL) omaan piikkiin, alkoi ammattikoulutukseni päällikkömatkalennoista ja jatkuu mittarilentokurssilla (IR), joka on juuri menossa. Viimeiset pari viikkoa on lennetty ahkerasti simulaattoriharjoituslentoja Malmilla ja kuun vaihteessa on lähtö Rovaniemelle lentämään kurssin loput lennot lentokoneella. Maaliskuussa alkaa sitten yhdistetty ansio- ja liikennelentäjäkurssi (CPL/ATPL) ja vielä mukana on monimoottorikoulutus ja ohjaamoyhteistyökurssi. Tämän jälkeen, vuoden 2003 lopulla, alkaa Finnairilla perämieskurssi (FOC) ja ATR:n tyyppikurssi. Niiden jälkeen olisi siis mahdollisesti tiedossa perämiehen paikka Aeron ATR:ssä. Sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa, eli Tallinnaan muutto saattaa olla edessä – tosin itse toivoisin, että Suomessa asuminen on mahdollista.


8. Millä tavalla arvelet tulevan lentäjän työn vaikuttavan FS-harrastukseesi?

Jöngköpingissä aamuhämärissä syksyllä 2002. Pian siirtyminen oikeanpuoleisesta koneesta vasemman kokoisiin on tosi Samin uralla. (klikkaa suureksi)
Koneet
Ainakin jo tässä vaiheessa kun yksityislentäjän lupakirja on taskussa, on simulentäminen vähentynyt olemattomiin. Oikealla koneella lentäminen ei ole ainoa syy, vaan muita vaikuttavia asioita ovat olleet ajanpuute (opiskeluiden ja työnteon takia) ja hieman alitehoinen tietokone FS2002:lle, joka on nyt tosin korjattu. Työn puolesta hoidan tällä hetkellä Salpauslennon uutta FNPT-simulaattoria, ja myös sillä lentäminen on omia vähentämään FS-lentojen mielenkiintoa hienon kotiohjaamon puuttuessa.


9. Kuinka kauan aiot jatkaa FS Nordicin ja Virtual Finnairin pyörittämistä?

En ole noin pitkälle tulevaisuuteen suunnitellut – eli tarkoitus on jatkaa kyllä vielä...pitkään. Ellei mitään mullistuksia tapahdu. Tosin asioita on pakko asettaa tärkeysjärjestykseen, ja yritänkin vähentää simuasioiden työtaakkaani, ja sekä FSN:n ja VF:n puolella onkin tämän takia haussa uutta henkilökuntaa.


10. Missä arvelet olevasi kymmenen vuoden kuluttua ja mitä kuuluu elämääsi silloin niin työn, harrastusten kuin muunkin elämän osalta?

Jaa-a, tuohon onkin vähän hankalampi vastata. Työpaikka ohjaamosta olisi jo tuossa vaiheessa toivottavasti saatu ja lentäminen on varmaan arkipäivää. Siitä, että mikä on työpaikka tai missä, ei viitsi arvailla... Simupuoli tulee varmasti pysymään mukana harrastuksissa, ellei mitään ihmeellistä tapahdu. Se on sitten toinen asia, että miten kehittyneitä tietokoneet ja tietoverkot tuona päivänä ovat.


PL - 01/2003


etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5