Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

2.     Virtual Finnair -uutisia

Uutisia


Virtual Finnair uutisia -palsta koostuu nimensä mukaan lyhyistä Virtual Finnairin toimintaa koskevista uutisista. Palstalla seurataan mm. lentäjäjoukon rakennetta ja lentäjämäärää sekä virtuaaliyhtiön kehitystä. Tärkeimmät Virtual Finnair -tiedotteet löytyvät myös pääsivulta, ja lentäjien tiedotteet löytyvät lentäjien alueelta.


Virtual Finnairin verkkolentäminen vauhdissa

Virtual Finnairin jäsenten harrastama verkkolentäminen on saanut tuulta siipiensä alle kuluneen puolen vuoden aikana. Loppukesästä 2004 työnsä aloittanut Virtual Finnairin VATSIM-koordinaattoritiimi on ahkeroinut kovasti saadakseen verkkolentämisen suosion nousemaan, ja lukuisia toimenpiteitä onkin jo tehty. Tiimin jäsenet Henri Lehtinen, Masi Puolakka ja Toni Tihleman ovat laatineet muun muassa Virtual Finnairin lentäjille tarkoitetun verkkolentämisen ohjeistuksen sekä ovat toteuttaneet kaksi ryhmälentoa. Tiimin tarkoituksena on nimen omaan edistää Virtual Finnairin lentäjien verkkolentämistä sekä auttaa vasta-alkajia verkkolentämisen ongelmissa.

Olennainen parannus verkkolentämiseen tapahtui maaliskuun lopulla kun uudet verkkolentäjille tarkoitetut sovellukset julkaistiin. Uudet Squawkbox 3 ja FSInn helpottavat verkkolentämistä lukuisilla parantuneilla ominaisuuksilla mutta tuovat suurimman edun mahdollistamalla lentämisen nyt ainoastaan yhden sovelluksen avulla. Uusien helppokäyttöisten sovellusten odotetaankin lisäävän verkkolentämisen suosiota. Myös verkkolentäjien käyttämä lennonsuunnittelusivusto PMFP on uudistunut, minkä ansiosta myös Virtual Finnairin lentäjille on tarjolla nyt entistä parempi sivusto.

FSInn | Squawkbox 3 | PMFP


Lentäjätilastoja

Maaliskuun lopussa Virtual Finnairin lentäjien määrä oli yhteensä 82. Näistä 19 oli vielä koulutuksessa. Koulutuksessa olevista oppilaista 3 oli CPL-vaiheessa ja 16 PPL-vaiheessa. Varsinaisista palveluksessa olevista lentäjistä yhteensä 11 lensi ATR:n ohjaimissa, 26 MD-80-sarjan ja 17 A320-sarjan ohjaimissa. Boeing 757-lentäjien määrä oli 9. Lentotunteja Virtual Finnairin nykyiset lentäjät ovat lentäneet yhteensä 14328. Seuraava lentäjähaku pystytään järjestämään kun edelliset oppilaat ovat suorittaneet PPL-vaiheen.

Lentäjätilasto

Konetyyppijakauma


Pekka Lehtinen - 03/2005


etusivu - 1 - 2 - 3 - 4