Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

Miika Valtonen - lentäjän poika

Miika ja Cessna 150, jolla hän lensi yksityislentäjän lupakirjansa yhdysvalloissa.
( tästä suurempi kuva Miikasta )
Miika Valtonen
  Miika Valtonen, Virtual Finnairin pääohjelmoija on päässyt toteuttamaan haaveita, joista lukuisat pikkupojat haaveilevat: Miikan isä on liikennelentäjä ja Miika itse on 18-vuoden ikään mennessä ehtinyt seurata isänsä jalanjälkiä jo pitkälle. Suuri lapsesta saakka jatkunut ilmailukiinnostus saavutti nimittäin erään virstalpylvään Miikan suorittaessa yksityislentäjän lupakirjan ollessaan vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Lentämisen ohella Miikan harrastuksiin kuuluu myös ohjelmointi mikä onkin tuonut hänen osaamisensa niin tietokoneiden kuin lentämisenkin saralla virtuaalilentäjien keskuuteen Virtual Finnairin merkeissä. Hyvä niin, sillä mikä olisikaan arvokkaampaa tässä simulaattorimaailmassa kuin todellinen ilmailutietous. Miika on siis vahvasti isänsä jalanjäljillä ja mikäli vanhat merkit pitävät edelleen paikkansa on Miikasta tuleva paljonkin. Saattaa hyvinkin olla, että muutaman vuoden kuluttua löytyy Finnairin palkkalistoilta toinenkin saman suvun Valtonen. Miksei löytyisi, onhan Miikassa samaa lentäjäverta.


1. Kuinka vanhana ilmailu alkoi kiinnostamaan? Miten?

No, olen ollut kiinnostunut ilmailusta pienestä pojasta lähtien. Ensimmäisen kerran olin lentokoneessa vajaan kahden kuukauden ikäisenä ja siitä lähtien on tullut matkustettua hyvin paljon. Noin 12-vuotiaana pääsin kokeilemaan ohjaimia jo itsekin isäni seurassa. Siitä lähtien haaveenani on ollut lentäjän ura.


2. Missä muodossa? (koneiden ihailu, kuvaaminen ym.)

Aluksi kiinnostukseni oli vain hyvin yleistä lentokoneita kohtaan, mutta myöhemmin päästyäni jo itsekin lentämään, suuri halu oppia ohjaamaan konetta valtasi minut. Päätinkin että kun täytän 17 vuotta, aion hankkia itselleni lentolupakirjan, jos vain minulla on mahdollisuuksia siihen.


3. Oletko ollut usein isäsi mukana lennoilla?

Kyllä, hyvin usein. Ensimmäisiä kertoja olin isäni kyydissä pienkoneissa, mutta olen ollut myöhemmin sitäkin suuremmissa koneissa, mitä isäni nyt on sattunut lentämäänkään. Nythän hän lentää MD-11:sta, joten viime vuosina olen matkustanut hänen kanssaan ohjaamossa ulkomaille.


Kaartelemassa Lewis and
Clark -järven päällä.
lentämässä
4. Omistatko itse lentolupakirjaa? Minkä?

Kyllä. Minulla on FAA:n PPL eli amerikkalainen yksityislentäjän lupakirja. Hankin sen ollessani vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa vuosi sitten. Saatuani lupakirjan olen lennellyt Yhdysvalloissa sekä Suomessa keräten lisää lentotunteja. Muutaman viikon sisällä tulen myös varmaan saamaan itselleni suomalaisen, kansallisen lupakirjan.


5. Mikä on viimeisin lentosi?

Viimeinen lentoni oli matkalento Helsinki-Vantaalta Hyvinkäälle ja takaisin. Ilma-aikaa tuli noin 40 minuuttia. Tämä olikin loppuen lopuksi hyvin hauska lento, sillä sivutuulikomponentti oli noin 5-10 solmun luokkaa ja kiitotie aivan peilijäässä. Lentoonlähtö ja lasku tulikin tehtyä jopa maassakin sivuluisussa. :) Toisaalta sää oli tuolloin hyvin kehno, näkyvyyttä oli Helsinki-Vantaalla neljä kilometriä heikosta lumisateesta johtuen, mutta turbulenttinen ilma ja sivutuulessa laskeutuminen jäälle toivat mukavaa haastetta lentämiseen.


6. Milloin ja miten myös tietokoneet alkoivat kiinnostaa?

Tietokoneet ovat myös kiinnostaneet siitä lähtien kun saimme kotiimme Commondore 64:n. Aluksi se olikin vain pelikone, mutta myöhemmin kun siirryttiin jo 386-kaudelle, itse tietokoneen toiminta ja rakenne alkoi kiinnostamaan enemmän. Tuolloin tutustuin jo paremmin MSDOS:iin ja Windows 3.1:een. Siitä lähtien olen tullut tutummaksi tietokoneiden kanssa ja muutamia vuosia takaperin kasasin koulun ohella tietokoneita joita myin eteenpäin. Tuolloin alkoi myös ohjelmointi kiinnostaa ja siitä lähtien olen harrastanut monenlaista asiaa tietokoneiden parissa.


7. Oletko koskaan lentänyt Flight Simulatorilla?

Olenhan minä. Ensimmäiset lentoni lensin Flight Simulator 4.0:lla, joka oli aikoinaan hieno lentosimulaattori. Siirryin sen jälkeen FS5.1:een, josta FS98:aan, jolla lentelen joskus vielä tänä päivänäkin. Flight Simulatorin saama huomio on kuitenkin pienentynyt sen jälkeen kuin sain itselleni oikean lentolupakirjan. Flight Simulator tahtoo tuntua tänäpäivänä enemmänkin lelulta, sillä kaikkea ei voi simulaattoreilla kokea.


8. Miten se sujui?

Lentäminen Flight Simulatorilla sujui ihan hyvin kun minulla oli lentoratti ja polkimet. Luovuin niistä kuitenkin viime vuonna kun kiinnostus Flight Simulatoria kohtaan väheni. Tällä hetkellä en omista lainkaan joystickiä, joten lentäminen näppäimistöltä tahtoo olla hieman kankeaa.


9. Miten vertaisit Flight Simulatoria oikeaan lentämiseen?

Flight Simulatorissa voit periaatteessa tehdä "mitä huvittaa" ja siksi lentäminen sillä on hyvin huoletonta ja vapaata. Flight Simularorilla ei tarvitse välittää mistään, kunhan osaa väännellä tikkua, mutta oikean lentäjän täytyy osata paljon muutakin. Mittarilentoharjoituksiin Flight Simulator kuitenkin sopii erittäin hyvin, sillä mittarien oikea skannaustekniikka vaatii harjoittelua.


10. Miten päädyit Virtual Finnairin palvelukseen?

Tieni Virtual Finnairin pääohjelmoijaksi oli hyvin helppo. Sami kertoi minulle olevansa perustamassa Virtual Finnairia ja kysyi jos voisin tehdä heille muutamat ohjelmat, jotka helpottaisivat huomattavasti heidän työtaakkaansa. Minä suostuin ja aloin tehdä ohjelmia Samin annettua ensin alkuohjeet.


11. Onko työskentely Virtual Finnairissa ollut mieluisaa?

Ohjelmointi on ihan kivaa, silloin kun siihen on aikaa, mutta kun on muutenkin koulun, ym. kanssa kiire, ei ohjelmointi tahdo oikein kiinnostaa. Välillä ohjelmia on kuitenkin tehty hyvin tiheään tahtiin, mutta välillä taas olen pitänyt pitkiäkin taukoja, kunnes Sami on tullut pyytämään taas jotain muutosta tai lisäystä johonkin ohjelmaan.


12. Oletko ollut osallisena FS projekteissa aikaisemmin?

Olen nauhoittanut Samille useasti erilaisia ääniä hänen adventureihinsa ja usein auttanut häntä saamaan hänen projekteistaan aidompia, kertomalla hänelle oikeasta lentämisestä enemmän. Muutamia vuosia sitten olen myös tehnyt Cessnan tarkastuslistat Flight Simulator 98:lle. Kerran suunnittelimme Samin kanssa adventure:ien tekemistä suuremmassakin mittakaavassa, mutta ne jäivät vain haaveiksi.


Huimapääkö?
Lentämässä Missouri-joen pinnassa.
 
Miika ilmassa
13. Miten opiskelu sujuu harrastusten lomassa?

Tällä hetkellä opiskelu on minulle tärkeintä. Sen jälkeen tulee oikea lentäminen ja sitten vasta muut harrastukset. Koska en pidä Virtual Finnairia kovin tärkeänä itselleni, ohjelmoin sille ohjelmia silloin kun minulla on aikaa ja intoa siihen.


14. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Ensimmäinen tavoitteeni on suorittaa lukio loppuun kiitettävin arvosanoin. Tämän jälkeen aion pyrkiä Ilmavoimiin, sillä onhan lentäminen tai edes lentokoneiden kanssa puuhastelu paljon hauskempaa kuin metsässä juoksentelu. Tulen myös hakemaan Finnairille, kunhan täytän vain hakukriteerit. Jos Finnair ei nappaa, tulen hakemaan muihin lentoyhtiöihin töihin. Olen myös ajatellut lähtöä jonakin päivänä viidakkokentille lähetyslentäjäksi.


23.2.2000

  • Miikan omat sivut
  • etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5