Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

1.     Simulaattorilentäminen naisen näkökulmasta


tuntematon
Valtaosa lentosimulaattoriharrastajista on miehiä. Se on yleisesti tiedossa oleva seikka. Harvat naiset ovat kiinnostuneita lentämisestä tietokoneella makuuhuoneen nurkassa ja intressit suuntautuvat johonkin muualle. Kuitenkin niin kovin monen meidän rinnalla on nainen seuraamassa tätä ehkäpä sulaa hulluutta ja harvoin tulee kysyttyä miltä miehen tuntikausia tietokoneen ääressä istuminen tuntuu ja onko tietokonelentäminen täysin tunteet tappavaa puuhaa. Senpä vuoksi haastattelemme nyt anonyyminä pysyttelevää naishenkilöä, joka on joutunut seuraamaan lentosimulaattoriharrastusta ja ilmailun maailmaa käytännössä vasten tahtoaan ja pyrimme selvittämään unohdammeko me miehet jotakin sulkeutuessamme yksityiseen ilmailukammioomme.

1. Olet yliopisto-opiskelija. Mitä harrastat koulutyön ohella?

Tietojärjestelmätieteen opiskelu vaatii ehdottomasti vastapainoksi liikunnallisia harrastuksia. Tällä hetkellä käyn aerobicissa ja aerodancessa. Lenkilläkin tulee käytyä, kun aikaa ja energiaa riittää. Lisäksi kuvataiteet on sydäntä lähellä, varsinkin kaikenlainen piirustaminen. Välillä tulee kirjoiteltua myös runoja ihan omaksi iloksi. Yliopisto-opiskelu tuntuu olevan jatkuvaa bilettämistä, joten sekin varmaan tässä pikkuhiljaa saa harrastuksen arvon.


2. Oletko matkustanut paljon lentokoneella?

Jonkin verran. Pari kertaa on tullut käytyä ulkomailla, muun muassa Marokossa, Belgiassa ja Ranskassa. Olen myös joskus eksynyt purjekoneen ja Cessnan kyytiin.


3. Oletko koskaan ollut juurikaan kiinnostunut ilmailusta?

No, onhan lentokoneet tietty ihan kivoja, mutta eipä kiinnostus sen korkeammalle pahemmin ole yltänyt.


4. Silti, jos oikein ymmärsin, olet joutunut puoliväkisin kiinnostumaan. Miten näin on käynyt?

Poikaystävä kun sattuu olemaan aika rankasti riippuvainen kaikesta ilmailuun liittyvästä. Samalla tässä on itsekin joutunut olemaan vähän hengessä mukana. Aika useaan otteeseen on päädytty lentokentille ympäri maailmaa ottamaan valokuvia mitä kiehtovimmista koneista.


5. Pidätkö ilmailua edelleen tylsänä aiheeseen tutustumisenkin jälkeen?

En ole koskaan kokenut ilmailua tylsänä. Varsinkin, jos sitä täytyy nauttia vain pieninä annoksina. Päivä lentokentän kupeessa aamukuudesta iltakymmeneen ei tosin aina tunnu hirveän hohdokkaalta. Mutta pitäähän sitä poikaystävän harrastusta tukea ja olla ymmärtäväinen. Ainakin välillä.


6. Miten hyvin tunnet tietokoneita?

Tällä hetkellä osaan käyttää perusohjelmia ihan kohtalaisesti, mutta eiköhän tuo opiskelu kasvata tietämystä varsin nopeasti.


7. Miten suhtaudut poikaystäväsi simulaattoriharrastukseen?

Sehän on ihan hieno harrastus. Tietokoneella voisi tehdä paljon typerämpiäkin asioita. Lentosimulaattori on ilmeisesti myös hyödyllinen. Esimerkiksi aidot maastot tutustuttavat paikkoihin oikeasti.


8. Oletko itse koskaan kokeillut lentosimulaattoreita?

Kerran tai pari. Ei se nyt ihan helppoa tunnu olevan. Ilmaan nousu ja siellä pysyminen nyt jotenkuten onnistui, mutta minun laskeutumistyyli ei ilmeisestikään ollut tarpeeksi hellävarainen. Lentokone ei tykännyt pysyä ehjänä.


9. Voisitko kuvitella itsesi kiinnostumaan jatkossa lentosimulaattoreista?

Pakkohan se kone nyt sieltä on ehjänä alas saada, joten se haaste ylläpitää kiinnostusta ainakin jonkin aikaa.


10. Mitä haluaisit sanoa niille miespuolisille simulaattoriharrastajille, joilla on tyttöystävä tai avo-/aviopuoliso?

Harrastukset ovat erittäin tärkeitä ja ilmailu todellakin on hieno ja kunnioitettava harrastus, joillekin jopa elämäntapa. Omakohtaisesti voin sanoa, että yritän tukea harrastusta koko sydämestäni, kunhan se vaan ei vie poikaystäväni koko vapaa-aikaa. Naiset pitää huomioida.


11. Mitä haluaisit sanoa näille tyttöystäville ja avo-/aviopuolisoille?

On hienoa, jos on innostava harrastus. Kannattaa kuitenkin aina aika ajoittain muistuttaa harrastajaa muistakin aktiviteeteista.


PL - 2001


etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5