Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

1.     Harri Laitinen - tehtävänä apulaistoimittaja

Harri Laitinen
Mikkeliläinen Harri Laitinen liittyi kevättalvella Virtual Wingsin taustavoimiin hänen aloittaessa lehden apulaistoimittajan tehtävät. Vaikka vasta 13-vuotias Harri on ollut mukana ilmailuharrastuksessa kohtalaisen lyhyen aikaa, on miehellä kova hinku ilmailun maailmaan muutenkin kuin simulaattorien parissa. Tässä vaiheessa ilmailu tuntuukin varsin läheiseltä lajilta, ja Harrin tulevaisuuden tavoitteena onkin myös saada ilmailusta ammatti. Jatkossa saamme aika ajoin seurata Harrin kirjoituksia Virtual Wingsin muiden juttujen joukossa. Kenties Harri onnistuu tuomaan lehteen uutta näkemystä ja muuttamaan lehden vanhaa linjaa kaikille sopivampaan muotoon.


1. Millä tavalla päädyit Virtual Wingsin apulaistoimittajaksi?

Tein tässä vähän aikaa sitten vapaehtoisena koulutyönä leffoihin liittyvää verkkolehteä, mikä sitten antoi pienen kipinän kirjoittamista kohtaan. Ja Virtual Finnairin sivuille surffaillessani huomasin, että apulaistoimittajan paikka oli vapaana. Siitä sitten nappasin paikan ja täällä ollaan.


2. Olet kirjoittanut juuri ensimmäisen juttusi. Miten kirjoittaminen sujui?

Harri Laitinen Helsinki-Vantaan lennonjohtotornissa työelämään tutustumisen aikana huhtikuussa 2003. (klikkaa suureksi)
Harri
No kirjoittaminen oli omasta mielestäni aika hankalan tuntuista, mikä varmaan johtuu tästä aiheesta, mistä päätin kirjoittaa. Ensinnäkin lennon aikana piti miettiä, että mitkä asiat otti ylös ja mitä ei. Sitten puhtaaksi kirjoittamisessa oli hankalaa, että mitä kertoo ja mitä ei. Kaikki turhat yritin jättää kirjoittamatta ja koitin kirjoittaa semmoista asiaa mistä joku henkilö saattaisi oppia jotain.


3. Harrastatko juttujen kirjoittamista muutenkin kuin Virtual Wingsissä?

No tällä hetkellä en muuten kirjoita juttuja, kun tietysti Virtual Wingsiin, kun tämä koulutyö tuli valmiiksi tässä pari viikkoa sitten.


4. Miten Flight Simulator -harrastuksesi alkoi ja mitä kaikkea kuuluu harrastukseesi nykyään?

Ensimmäisen Flight Simulatorin sain muistaakseni jouluna 2000 joulupukilta. Se oli tuolloin FS2000 Standard versio. Siihen aikaan lentelin ehkä kerran viikossa simulaattorilla. Syyskuussa 2001 lähdettiin vanhempieni kanssa Mallorcalle lomalle ja se innosti simulaattorin pariin uudestaan. Tästä sitten selailin Finnairin sivuja ja jotenkin vaan löysin Virtual Finnairin. Siellä sitten käytiin keskustelua ja meni taas vähän aikaa, kun löysin Flight Simulator Nordicin. Tämän jälkeen avautui paikka Nordic Airiin ja innokkaana liityin tietenkin sinne. Samaan aikaan sain Nordic Air Groupissa henkilöstöpäällikön paikan ja päätehtävänäni oli lentotuntien päivittäminen. Lentely oli vielä siihen aikaan semmoista, että ohjattiin kone ilmaan ja käännyttiin suoraan kohdekenttää kohti. Sitten tuli Virtual Pilot College missä opin jo vähän VFR:n perusteita ja elokuussa 2002 ensimmäisen kerran siirryin VATSIM taivaalle. Marraskuussa 2002 erosin Nordin Airista ja liityin Virtual Finnairin koulutukseen. Koulutuksen taas suoritin kiitettävästi lävitse maaliskuussa 2003, josta sitten siirryin ATR 72 koneen nuoremmaksi perämieheksi. VFR-lentotunteja ei ole tästä päivästä kertynyt yhtikäs mitään, johtuen varmasti siitä, että Virtual Finnairin lennot veivät jo niin paljon ajastani, että ei enää ehtinyt VFR-lentoja lentämään. Huhtikuussa 2003 lensin kaikki listassani olevat 18 lentoa. Tässä kuussa lentäminen on siirtynyt vähän koulun taakse, koska koeviikkoja ollut tässä parit. Tietysti olen parit lennot lentänyt. Viimeisin lento taisi olla Virtual Finnairin lento AY514 Kuopiosta Helsinkiin.


5. Miten Virtual Finnairin lentokoulutus sujui ja mitä mieltä olet koulutuksesta? Opitko paljon?

PPL-osio ei mennyt ihan kiitettävästi lävitse, mutta läpi se meni kumminkin. PPL-osiossa en varsinaisesti paljoa oppinut, koska olin melkein kaikki samat asia opetellut Virtual Pilot Collecessa hiukan ennen Virtual Finnairin koulutuksen alkamista. CPL osio meni ensimmäisellä kerralla lävitse, jota täytyy kyllä ihmetellä. Mutta täytyy myöntää, että teoriaa tuli luettua monet kerrat. CPL osiossa tuli opittua paljon tärkeää tietoa IFR-lentämisestä. Koulutuksen jälkeen uskalsin siirtyä VATSIM taivaalle lentämään reittilentoja, joten aika iso hyppäys tuli tämän Virtual Finnairin koulutuksen jälkeen verrattuna siihen, että miten lentäminen tapahtui ennen Virtual Finnairia. ATR 72 -tyyppikoulutus oli mielestäni hyvä, koska siitä sai kaiken tarvittavan tiedon konetyypistä, josta sain tietysti kaikki tarvittavat tiedot ATR 72 lentäjäksi. Koulutukseen olen ollut hyvin tyytyväinen. PPL-osion jälkeen osaa lentämisen perusteet, ja CPL osion jälkeen osaa jo komentaa vähän isompiakin koneita ja reittilento on tullut tutuksi. Ja ei pidä unohtaa näitä lisämateriaaleja, mitkä lentäjän alueelta saat haettua. Esimerkiksi tästä VHF-radiopuhelinliikenne materiaalista oppii radiofraseologian, mikä oli ainakin minulle hyödyksi.


6. Minkä tasoisena simulaattorilentäjänä pidät itseäsi tällä hetkellä?

Vähän hankala sanoa, mutta lentämisen perusasiat on hallussa. Osaan käsitellä konetta ja tuoda sen ehjänä alas. En ole mikään paras, mutta tarpeeksi hyvä lentämään Flight Simulatorilla. Hiomista tietysti on, esimerkiksi englanninkielisessä radiopuhelinliikenteessä, mikä kyllä onnistuu tietysti jotenkin, mutta ei kumminkaan niin hyvin, että sillä taidolla uskaltaisi ihan tuonne isoille Euroopan kentille lentämään.


7. Harrastatko ilmailun saralla muutakin kuin simulaattorilentelyä? Entä jatkossa?

Lentokoneiden bongaus on yksi Harrin ilmailuharrastuksen osa-alueista. Helsinki-Vantaalla kesällä 2002. (klikkaa suureksi)
Harri
Simulaattorilentämisen ohella ainakin viime talvena pelasin jääkiekkoa Mikkelin D-89 Jukureissa. Tässä ollaan juuri kesäpaussilla jääkiekosta ja ensi kausi on vielä avoinna, että jatkanko vai en. Tulevaisuus näyttää miten käy. Sitten tietysti ihan tätä lentokoneiden bongausta Mikkelin lentokentällä ja aina Helsingissä käydessä myös Helsinki-Vantaalla. Kuvia tulee otettua, mutta laatu ei ole mitään parasta, mutta omaan käyttöön ne on ihan mukavia kuvia. Omistan tuommoisen tavallisen perus kameran, missä ei ole edes zoomia.


8. Kerro mieleenpainuvin tosi-ilmailukokemuksesi.

Viime kesänä mentiin kaverin kanssa Mikkelin lentokentälle aidan taakse kurkkimaan ja huomasimme, että Cessna 172 oli rullaamassa halleilta pois. Kohta pilotti pysäytti koneen ja näytti käsimerkeillä, että ”tulkaahan tänne”. Me tietysti mentiin heti innokkaina kohti konetta, avasimme oven ja pilotiksi paljastui henkilö, johon tutustuttiin saman kesän alussa olleilla ilmailupäivillä. Hän sanoi, että hypätkääpä kyytiin ja lähetään heittämään pieni VFR-lento. Noustiin kaverin kanssa koneeseen, ja itse tietysti valtasin kipparin viereisen paikan. Kiitotielle rullattaessa mietittiin, että missä käytäisiin. Sitten päätimme pienen pohdiskelun jälkeen, että kierretään kaverin mökin päällä heittämässä kierrosta, josta jatketaan sitten kipparin oman mökin päällä käymään. Viimeisenä käytiin Jyväskylän liepeillä kaartamassa meidän mökin päällä pari kierrosta ja lähdettiin takaisin kohti Mikkeliä. Meidän mökille mentäessä kippari antoi ohjat minulle matkan aikana, ja sain koittaa kaartamista sekä oikealle, että vasemmalle, käyttää polkimia, nousta ylöspäin ja taas tulla vuorostaan alaspäin. Ennen kentälle laskeutumista kierrettiin vielä kenttä kerran ympäri varmistaaksemme, ettei kentällä ole mitään edessä. Koska AFIS ei ollut paikalla, niin tämä oli rutiinipyörähdys. Hallille päästyämme päästiin tutustumaan erilaisiin koneisiin mitä hallissa oli. Tämä lento oli minun ensimmäinen lento pienkoneella, jonka takia muistan tämän varmaan koko ikäni. Tämän jälkeen tutustuttiin tähän pilottiin hyvin ja ollaan oltu hyvissä väleissä tähänkin asti ja käyty aina silloin tällöin lentelemässä.


9. Millä tavalla Flight Simulator harrastus vaikuttaa muuhun elämääsi?

Se vie suurimman osan ajastani päivällä. Koulutehtäviin ei yleensä paljoa jää aikaa, mitä kylläkin olen koittanut parantaa tässä viimeaikoina. Ja myös yöt menevät useasti Flight Simulatorin parissa tai sitten ilmailuun liittyvissä asioissa. Esimerkiksi katselen hienoja koneita Airlinersistä, selailen uusia sivuja ja luen Flight Simulator Nordic:in keskustelualuetta. Taas kouluun panostamiseen on auttanut tämä haaveeni liikennelentäjän urasta, koska tietääkseni ihan huonoilla papereilla sinne ei pääse.


Lentäjän ura on myös Harrin haave. Heurekan simulaattorissa talvella 2002-2003. (klikkaa suureksi)
Pilotti
10. Mitä toivoisit kuuluvan elämääsi kymmenen vuoden kuluttua niin oikean elämän kuin Flight Simulatorinkin kannalta?

Kymmenen vuoden kuluttua toivoisin olevani jo kokenut lentoyhtiön kippari/perämies. Flight Simulatorin kannalta ei oikein mitään toiveita ole asetettu. Tietysti kokemusta olisi ihan nastaa saada.


Pekka Lehtinen - 05/2003


etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5