Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

1.     Jukka Hämäläinen - pian ammattina lentäjä

Jukka Hämäläinen
Jyväskylästä kotoisin oleva Jukka Hämäläinen toteuttaa parhaillaan pitkäaikaista unelmaansa päätyä lentäjäksi. Pilot Factoryn ATP-9 kurssilla opiskeleva 23-vuotias Jukka aloitti lentäjänopinnot Helsinki-Malmilla kesäkuussa 2002, ja nyt reilua vuotta myöhemmin koulutus alkaa olla jo loppusuoralla. Vuosia sitten syntynyt pienen pojan unelma on muuttumassa todeksi. Mitkä olivat miehen motiivit hankkiutua lentokoulutukseen ja minkälaista koulutus on ollut? Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät seuraavasta haastattelusta.


1. Missä vaiheessa elämääsi kiinnostuit ilmailusta ja millä tavalla?

Kotini sijaitsi Jyväskylän lähestymisreitin alapuolella, joten näin koneita päivittäin. Isä huomasi, että katselin ylilentäviä koneita ja päätti viedä minut lentokentälle katsomaan niitä lähemmin. Siitä kaikki alkoi, olin tuolloin neljävuotias.


2. Missä vaiheessa lentäjän ammatti tuli haaveeksi ja oliko muita ammatteja vaihtoehtoina?

Ensimmäisen lentokenttävierailun jälkeen halusin välttämättä päästä lentokoneen kyytiin. Seuraavana kesänä Jyväskylän lentoasemalla järjestettiin pieni ilmailutapahtuma, jossa Finnairin ATR lennätti yleisöä. Kävin äitini kanssa lennolla, jonka jälkeen tuleva ammatti oli päätetty. Missään vaiheessa elämää minulla ei ole ollut muita vaihtoehtoja ammatin suhteen, en edes hakenut lukion jälkeen mihinkään muhun oppilaitokseen.


3. Millä tavalla päädyit Pilot Factoryn oppiin ja miksi valitsit kyseisen koulun?

Odottelin Finnairin hakuja pari vuotta lukiosta valmistumisen jälkeen, mutta tuo hetki elämästäni sattui juuri siihen aikaan kun Finnair ei ottanut uusia oppilaita koulutukseen. Silloin päätin, että en jää odottelemaan pidemmäksi aikaa, vaan päätin hankkia lentäjän ammatin muuta kautta. Mietin aluksi Yhdysvaltoja, mutta kuuluisat syyskuun tapahtumat ja uudet JAR-määräykset saivat minut muuttamaan mieltäni. Selvittelin koulutusvaihtoehtoja sekä Euroopassa että Suomessa ja Pilot Factoryn tarjoama koulutus osoittautui parhaimmaksi vaihtoehdoksi.


4. Minkälaista koulumainen lentäjäksi opiskelu on ollut?

Jukan viimeisin vuosi on kulunut tiukasti lentäjäksi opiskelun merkeissä. Kuvassa PIC-lennolla Tallinnassa. (klikkaa suureksi)
Jukka
Erittäin mielenkiintoista! Kun saa olla joka päivä tekemisissä asioiden kanssa jotka oikeasti kiinnostavat ja pääsee lentämään, ei se edes tunnu opiskelulta. Koulutus on jaksotettu teoria- ja lentojaksoihin. Teoriajaksot pitävät sisällään pitkiä päiviä, pisimmät ovat olleet 12 oppitunnin mittaisia! Meillä oli koko kevättalvi 45-tuntisia viikkoja, joka tarkoittaa, että melko usein myös lauantait olivat koulupäiviä. Varsinaisten oppiaineiden lisäksi teoriakoulutukseen kuuluu myös matematiikka ja fysiikkaa. Lähes koko materiaali on englanninkielistä, joten englanninkielen taito paranee myös huomattavasti. Teoria aineista on kokeet PPL-, CPL- ja ATPL-tasoilla. Näiden lisäksi koulutukseen kuuluu CBT (computer based training) progress -testit. Niitä on yhteensä 75 koetta ja ne tehdään pääsääntöisesti vapaa-ajalla. Ilmailulaitoksen järjestämät JAR-kokeet tehdään PPL- ja ATPL-vaiheessa. Kun kaikki kokeet laskee yhteen ja jakaa sen tasaisesti koko kouluajalle tulos on hieman yli kaksi koetta viikossa. Lentojaksot ovat mukavaa vaihtelua teoriajaksoille. Päivässä lennetään yleensä yhdestä kolmeen lentoa riippuen koulutuksen vaiheesta. Mukaan mahtuu lentoleirejä ja lentoja ulkomaille. Ilmapiiri koulussa on rento ja kurssikavereiden kanssa tulee vietettyä aikaa myös vapaa-ajalla.


Jukan ilmailuelämään kuuluu myös harrasteilmailu, jota mies harjoittaa pääasiassa G109-moottoripurjekoneella sekä Cessnoilla. Kuvassa G109:n siivellä Pudasjärvellä toukokuussa 2002. (klikkaa suureksi)
Mopu-pilotti
5. Omistit jo valmiiksi yksityislentäjän- moottoripurjelentäjän- ja purjelentäjän lupakirjan. Oliko näistä paljon hyötyä niin lento- kuin teoriakoulutuksessakin?

Aiemmasta kokemuksesta on jonkin verran hyötyä etenkin teoriakoulutuksessa. Tällöin PPL-vaihe on hyvää muistin virkistämistä ja ainahan sitä oppii jotain uutta. Lentokoulutuksen alussa ei ole ihan niin paljon lentoja kuin niillä, jotka aloittavat ilman aiempaa kokemusta. Ilman aiempaa kokemusta tulee kuitenkin erittäin hyvin toimeen.


6. Lentelet myös Flight Simulatorilla. Onko sillä lentämisestä hyötyä koulutuksessa?

Flight Simulatorista on hyötyä kun tietää mitkä asiat toimivat reaalisesti ja mitkä eivät. Eniten hyötyä on mittarilentomenetelmien kuten vakio tulo- ja lähtöreittien lentämisessä sekä perusmittarilentämisessä.


7. Minkälaisia lentoja koulun aikana lennetään?

Aluksi lennetään yksityislentäjänlupakirja eli PPL. Lennot suoritetaan AS202 Bravolla joka on erinomainen kone koulutukseen. PPL-lennoilla opetellaan varsinainen peruslentäminen joka on pohjana koko ilmailu-uralle. Tuntumaa koneeseen otetaan myös parilla temppulennolla. PPL-osioon kuuluu myös yölentokoulutus sekä perusmittarilentoja simulaattorissa. Seuraavaksi lennetään PIC-lentoja, jotta saadaan tarpeeksi kokemusta CPL-vaihetta varten. PIC-lennot ovat pääasiassa matkalentoja koti- ja ulkomailla. Itse kiertelin Suomea ja kävin myös Ruotsissa ja Virossa. Riippuen kurssityypistä voi koulutukseen kuulua myös SPIC-lentoja. SPIC-lennoilla lennetään mittarimenetelmien mukaan vfr:ssä. CPL-vaiheessa syvennetään lentotaitoa ja hankitan lisää kokemusta erilaisista sääolosuhteista. CPL-lentoja lennetään Bravolla ja Piper Arrowilla sekä simulaattorissa. Mittari- ja monimoottorilennot lennetään Piper Senecalla. Tähän vaiheeseen kuuluvat reittilentoharjoitukset, jolloin lennetään Keski- Eurooppaan. Tässä vaiheessa tulee myös suurin osa simulaattorikoulutuksesta. Viimeisenä vaiheena on ohjaamoyhteistyökoulutus eli MCC. Siinä annetaan peruskoulutus toiminnasta reittiliikennekoneen ohjaamossa.


8. Missä vaiheessa koulutuksesi on tällä hetkellä?

Oma koulutus alkaa olla loppusuoralla. Teoriat loppuivat kesäkuun alussa ja ilmailulaitoksen kokeet olivat heinäkuussa. Nyt jäljellä on enää lentoja ja valmistuminen osuu elo-syyskuun vaihteeseen.


9. Miltä näyttää tuleva työllisyystilanne?

Maailmalla tilanne ei ole erityisen hyvä, mutta kotimaiset yhtiöt ovat ottaneet ja ottavat tänä vuonna paljon uusia pilotteja. Lähivuosina uskoisin tilanteen vain paranevan kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle.


10. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi niin oman elämäsi kuin myös lentäjänurasi osalta?

Tyytyväinen lentäjä. (klikkaa suureksi)
Pilotti
Tietysti toivon työllistyväni mahdollisimman nopeasti valmistumisen jälkeen. Työpaikka ratkaisee mihin päin suuntaan asumaan jne. Tietysti toivon pysyväni terveenä, jotta voin tehdä pitkän uran ilmailussa. Tulevaisuuden haave olisi päästä mahdollisimman ison koneen ohjaimiin. Lennonopettajan tehtävät kiinnostavat myös kovasti.


Pekka Lehtinen - 07/2003


etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5