Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

Jari Mikkilä - Virtual Finnairin uusi tulokas

Jari Mikkilä Norjassa vuonna 1999. (klikkaa suureksi)
Jari Mikkilä
  Jari Mikkilä on Virtual Finnairin henkilökunnan uusimpia tulokkaita Mikko Tynin ja Joona Väisäsen kanssa. Vaikka Jari on kuulunut henkilökuntaan vasta parin kuukauden ajan, on hänen vastuulleen ehtinyt nousta jo paljon; Oman osastonsa lisäksi Jari tulee nimittäin vastaamaan koko Virtual Finnairin toiminnasta ylimpänä vastaavana molempien perustajajäsenten jäädessä nyt "virkavapaalle". Jarin korkeampi ikä muihin henkilökunnan jäseniin verrattuna sekä perheellisyys vaikutti huomattavan positiivisesti pikaiseen arvon nousuun. Lisäksi Jarilla tuntuu olevan ehdottoman aito kiinnostus harrastukseen ja etenkin sen kehittämiseen. Tämän vuoksi Jari tulee varmasti hoitamaan tulevat tehtävänsä Virtual Finnairissa menestyksekkäästi ja tulee pitämään Virtual Finnairin laadukasta mainetta yllä. Seuraavassa Jarin haastattelua...


1. Kuinka vanhana ilmailu alkoi kiinnostamaan?

Ensimmäiset kipinät on saatu jo joskus 7-8 vuoden iässä. Lähinnäkin kirjallisuuden muodossa. Tuolloin kun asuin Lahdessa niin ei juurikaan ollut kenttiä missä käydä katselemassa. Ja Ouluun muuton jälkeenkin Oulunsalon kenttä on hiukan kaukana, jotta sinne viitsisi kovin useasti kulkea. Näin vielä nykyäänkin.


Jari myös kuvailee nykyisin lentokoneita. Finnairin DC-9 laskussa Ouluun. (klikkaa suureksi)
Finnairin DC-9
2. Missä muodossa? (koneiden ihailu, kuvaaminen ym.)

Kuten mainitsin. Aluksi kirjallisuuden muodossa. Nykyään lisäksi valokuvauksen muodossa, ja myöskin edelleen tekniikka kiinnostaa kuten aina. Eli yritän nykyään aika paljon saada isosta verkosta (Internetistä) tietoa erilaisista tekniikoista mitä ilmailussa käytetään, koneiden rakenteista ja yleisesti kaikesta ilmailutekniikkaan liittyvästä. Ja tottakai myöskin eri toimintatavoista ja ainahan uutiset ovat tervetulleita. Myöskään sitä katselua ei voi laskea pois. Ainahan on mukava tiirailla ihan muutenkin vain konetta kuin konetta.


3. Milloin ja miten ilmailukiinnostus siirtyi myös tietokoneiden saralle?

Lähes samantien kun vaihdoin ensimmäisen tietokoneeni VIC-20:stä Commodore 64:n ja sain sille Flight Simulator version 1.0. Eli noin vuonna 1983. Siitä lähtien on tullut lennettyä jos millasilla ohjelmilla ja härveleillä. Aluksi suurin kiinnostus oli lähinnäkin sotailmailusimulaattorit, kuten Gunship, Falconin ensimmäiset versiot jne. mutta viime vuosina on kiinnostus siirtynyt hyvinkin pitkälle siviili-ilmailun puolelle ja tätä kautta lähinnäkin Flight Simulatorin uusimpiin versioihin.


4. Missä vaiheessa harrastus muuttui vakavammaksi?

Ehkä samoihin aikoihin kun sain ensimmäiset tietokonesimulaattorit. Siihen asti kiinnostus oli ollut satunnaista, mutta kun pääsi itse "lentämään" niin alkoi kiinnostamaan että miten ne koneet pysyvät ilmassa ja mitä ne siellä itse asiassa tekevät.


5. Oliko alku vaikea vai tuntuiko kuin olisit syntynyt ohjaimet käsissä?

Minulla kun on ollut periaatteena että opitaan kaikki kantapään kautta... Eli kyllä vaikeuksia on ollut, mutta suomalaisella sisulla niistä on menty läpi. Muistuu mieleen kun ensimmäisiä lentoja suoritti ja yritti tähätä samalle viivalle kiitoradan kanssa finaalissa, että tästä ei sitten tule yhtään mitään. Tosin harjoitus tekee mestarin ja nykyään finaaliin kääntyessä tahtoo olla että kone on suoraan linjassa kiitoradan kanssa ja ihan huomaamatta. Mutta kyllä siihen on tarvittu monta ylösvetoa ja vielä useampi koneen raato kiitoradalla tai sen vieressä.


6. Miten opit ilmailun perusopit eli siis lentämään FS:llä realistisesti?

Vasta tuossa muutama vuosi sitten, kun sain Flight Simulator 98:n ja sen mukana tuli puolivahingossa löydettyä Internetistä vanha tuttu Finland 2.0 ja aloin tutkimaan että mites se Finnair lentää välin Oulu-Helsinki. Toki oli jo aikaisempaa tietoa navigaatiomenetelmistä ja hajua siitä mitä lennonjohto tekee. Mutta tuolloin ikään kuin tuli opiskeltua kunnolla miten homman pitää toimia ja miten asiat tehdään.


7. Miten sekaannuit Virtual Finnairiin?

Sami ilmoitteli että tämmöinen tulee ja lentäjiä tullaan hakemaan. Sitten olin pois koneiden äärestä juuri ratkaisevat pari päivää enkä päässyt ensimmäiseen koulutusryhmään. Mutta myöhemmin pääsin siihen toiseen. Tästä jokin aika eteenpäin ilmoiteltiin että osaston johtajan paikka olisi haussa. Aluksi asia ei kiinnostanut niin paljoa mutta muun postinvaihdon yhteydessä Sami vihjaisi siihen suuntaan että kannattaisi hakea ja hetken tuumittuani hain kyseistä paikkaa ja sainkin sen. Ja tarkoitus on jatkaa nyt tässä paikassa hamaan tulevaisuuteen, kuten myöskin lentäjänä.


8. Onko projekti ollut mieluisa?

Alusta asti. Kyllä. Varsinkin lentäjänä PPL ja CPL osioiden suorittaminen oli todella mukavaa. Myöskin sai joistain asioista lisätietoa ja täsmennystä. Ja uusi vakanssi tulee tuomaan takuulla uudet haasteet ja eiköhän joitain uusia ideoitakin VF:n kehittämiseksi saada.


9. Oletko ollut osallisena FS projekteissa aikaisemmin?

Olen jonkin verran. Eli aikaisemmin olen kuulunut EuroDirect lentoyhtiöön. Mutta homma siellä ei ollut vastaavaa kuin mitä Virtual Finnairissa, mitenkään EuroDirect:a mollaamatta, mutta toimintaproseduurit ja aikataulut jne. eivät olleet läheskään yhtä realistisia kuin mitä VF:ssa.


10. Miten työskentely sujuu FS harrastuksen lomassa?

Työn teko on minulle hyvin pitkälle harrastusta, joten aina ei jaksa istahtaa kotonakaan tietokoneen ääreen kun on töissä istunut ensin 8-9 tuntia tietokoneen ääressä, joten pitää harrastaa muutakin. Mutta muuten työn lomassa odotellessa jonkin tehtävän suoriutumista voi helpostikin kuulostella ilmailun uutisia ja ottaa osaa FSNordicin keskustelualueelle tai selata mitä uutta mielenkiintosta lisäpalikkaa FS:n on ilmestynyt. Ja tuohan työ mukanaan FS puolellekin etuja kuten kiinteän linjan kotiin. Tosin työn ulkopuolista aikaa tahtoo viedä aikalailla muu perhe, eli lentelyyn ei aina tahdo jäädä niin paljoa aikaa kuin tahtoisi.


11. Millainen on oma FS ohjaamosi?

Itse pelikoneena on 450MHz:n Celeron, jossa on Voodoo Banshee näytönohjain ja sellaiset 256 megaa muistia ja joku reilu 16 gigaa levytilaa. Lisäksi vieressä on 500MHz Pentium III, jolla teen kaikki lentosuunnitelmat ja muun lentämiseen ja Virtual Finnairiin liittyvän kirjanpidon. Molemmat 17" Nokialaisella näyttimellä varustettuna. Simulaattorilentäminen kun ei rajoitu siihen pelkkään lentelyyn. Onkin mukava kun on kaksi näyttöä niin toisessa voi ajaa SID/STAR ja reittikarttoja, niin ei tarvitse ihan kaikesta olla paperikopioita. Vaikka niillekin on käyttöä. Ohjaimina on CH Productsin Flight Sim Yoke ja Pro pedaalit ja ne peliporttimallit. Ja myös jostain nurkasta vanha Logitechin Wingman, joka on edelleen parempi johonkin Extra 300 tyyppiseen koneeseen. Ja jossain lojuu pari vanhempaa 150Mhz:n kannettavaa, toinen itsellä toisena VF:n hallintakoneena, postinlukuun jne. Ja toinen vaimon käytössä. Myöskin kaikki neljä konetta on verkossa keskenään ja sitä kautta myöskin työpaikan verkkoon kiinni. Niin ja nämä kaikki makuuhuoneen nurkassa. Ja tiedän, vaimo on huomauttanut siitä parikin kertaa...


Jarin tyylittelyä kamerallaan.
pilvien päällä
12. Mikä on viimeisin FS lentosi?

MD-80 tyyppikoulutus. Ja olipahan kunnon sää...


13. Minkälaiset ovat yhteytesi oikeaan ilmailuun?

Itsekin sitä harmittelen. Niitä kun ei juurikaan ole.


14. Minkälaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmasi FS:n osalta?

Jatkaa lentäjänä VF:ssa ja myöskin toimia osastoni johtajana ja jotain muutakin tuo tulevaisuus tullessaan. Ja ainahan se sama jatkuu. Kehittää omia lentäjän taitoja ja osaamista. Myöskin Squawkbox ja sen kanssa lentäminen pitäisi opiskella kunnolla. Myöskin voicella, kun viimeinkin sai kuulokkeet missä on mukana mikrofoni. Tosin saattaahan siinä käydä niinkin, että vaimo soittaa paikalle valkotakkiset: "Nyt se on seonnu lopullisesti, juttelee jo tietokoneelle..."


15. Entä oman elämäsi osalta?

Jatkaa edelleen työntekoa. Silläkin saralla on tulossa mielenkiintoisia projekteja Windows 2000:n muodossa. Eli tietää opiskelua, opiskelua ja opiskelua. Ja ihan siviilipuolella tässä on muutamia pieniä asioita suunnitteilla, kuten mahdollisesti purjekonelupakirjan suoritus, mikäli autolainanmaksu ja uuden asunnon suunnittelu antaa siihen edes mahdollisuutta. Tosin, mielessä on ollut veneen laittokin. Veneet ja laivat kun ovat toinen asia mikä on kiinnostanut lähes yhtälailla kuin ilmailu.

PL - 2000
etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5