Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

1.     Mikko Maliniemi - ilmailumiehiä

Mikko Maliniemi
Pyhäsalmesta kotoisin oleva Mikko Maliniemi on tuttu nimi Flight Simulator -harrastajille. Nykyisin Joensuussa asuva 25-vuotias Mikko on viettänyt lähestulkoon koko nuoruutensa ilmailun ja lentosimulaattoreiden parissa, ja miehen ominta alaa on upeiden simulaattorilentokoneiden teko. Mikon upeimpia tuotoksia ovatkin muun muassa erilaiset pienkoneet sekä kuuluisaksi noussut Vinka. Miten Mikon ilmailuharrastus on kehittynyt ja mitä muuta kuuluu miehen elämään? Siitä seuraavassa haastattelussa.


1. Missä vaiheessa elämääsi kiinnostuit ilmailusta ja millä tavalla?

Pyhäsalmelta se kaikki alkoi. Mikko poseeraamassa yhden Pyhäsalmen harvinaisen vieraan, tanskalaisen Pilatus PC-12:n kupeella kesällä 2003 - vuosia sen jälkeen kun ilmailukiinnostus heräili samoilla paikoilla. (klikkaa suureksi)
Mikko ja PC
Jaahas, alkoipa heti pahalla kysymyksellä. Aloitetaan nyt silleen, että ensimmäinen ilmailukokemus taisi olla ilmeisesti silloin, kun olin kaksivuotias. Tosiaan, elämäni ensimmäinen lento ja keli oli ollut hieman pomppuisa, ja minä olin huutanut koko matkan kuin syötävä. Eli tuota tuskin voi sanoa pisteeksi, jolloin kiinnostuin ilmailusta. Ehkäpä se varsinainen kiinnostus ilmailua kohtaan alkoi sitten ihan niin kuin kenellä tahansa nuorella miehellä, eli kaikki missä on moottori ja pärisee, kiinnostaa. Asiaa vaan on auttanut se, että kuitenkin isän lupakirjan myötä on tullut noiden lentokoneiden parissa oltua pienestä pitäen. Joskus 80-luvulla, kun lentonäytöksiä oli vielä suht helppo järjestää, Pyhäsalmessakin noita näytöksiä oli melkein vuosittain ja olin tietenkin aina paikalla. Noista näytöksistä ehkä parhaiten on mieleen syöpyneet Saarion Sepon ja kumppaneiden huikeat taitolentoesitykset, mm. Red Birds-taitolentoryhmä kahdella Pitts Specialilla ja yhdellä Christen Eaglella, joten voisi olettaa että kiinnostus eritoten juuri taitolentoa kohtaan juontaa juurensa noille ajoille.


2. Millä tavalla löysit Flight Simulatorin ja milloin se tapahtui?

Lentosimulaattoreita on tullut harrastettua kyllä siitä asti kun ensimmäinen tietokone taloon ostettiin. Se oli joku sellainen kuminäppäiminen Psionin valmistama pikkukone ja siihen oli sitten joku hyvin yksinkertainen hävittäjäsimulaattori. Siinä niitä laskeentumisia sitten tuli yritettyä veivata, varsin vaihtelevalla menestyksellä. Seuraavaksi olikin sitten koneena vuorossa MSX 728 ja sen jälkeen Commodore C64, ja yllättäen näissäkin suosituimpia pelejä olivat kaikki ilmailuaiheiset, sen tarkempia erittelemättä. Sitten kun taloon tuli ensimmäinen PC joskus 80-luvun lopussa, ensimmäinen siihen ostettu peli oli, kuinkas muutenkaan, FS 3.0. Sen jälkeen onkin tullut käytyä läpi kaikki FS:n kehitysversiot FSW95:sta lukuunottamatta. Ja edelleen ollaan samalla tiellä.


3. Miten kehityit FS:n parissa ja missä vaiheessa ryhdyit kehittämään itse FS-koneita?

FS-lentokonesuunnittelija Maliniemi työpisteellään. Kuvasta pystyy päättelemään mikä projekti on menossa. (klikkaa suureksi)
Mikko
Tuskinpa se kehitys poikkeaa millään tavalla kenestäkään muusta simulaattoriharrastajasta. Periaatteessahan tuon harrastuksen parissa kehitys jatkuu niin kauan kuin sitä harrastusta jatkaa. Mutta tuo koneiden teko on sitten eri juttu. Ensimmäiset omat koneet tuli tehtyä FS 4.0:n sisäänrakennetulla ”Aircraft Designerillä”, kuten varmaan jokainen muukin, joka on ko. simun omistanut. Ensimmäinen oikea suunnitteluohjelma taisi sitten olla juuri FS 4.0:lle Mallardin Aircraft and Adventure Factory. Tuo ohjelma oli periaatteessa Aircraft Factory 5:n ja Aircraft Factory 99:n edeltäjä, mutta oli vielä liian monimutkainen nuorelle miehelle. Varsinainen ”designerin” ura alkoi sitten tuolla edellä mainitulla Aircraft Factory 5:lla (Tunnetaan myös nimellä BAO Flightshop), ja tuohon aikaan simuna oli jo FS98, ja taidettiin elää alkuvuotta 1999. Sen jälkeen on taas noudatettu hyvin pitkälle samaa linjaa kuin itse FS:n kanssa, että aina uudet versiot eri suunnitteluohjelmista on löytänyt tiensä myös minun koneelle. Abacuksen FSDS eri kehitysversioineen tuli varsin tutuksi vajaan parin vuoden ajan, ja viimeiset pari vuotta onkin sitten mennyt FS2002:n mukana tulleen gMaxin kanssa värkätessä.


4. Millä tavalla päädyit Dreamfleetin palvelukseen kehittämään kaupallisia FS-lisäosia? Miten työ eroaa harrastetasolla tehdystä suunnittelusta?

Yksi portti ilmailuun Mikolle on ollut isän lentämä Cessna Cardinal. Olisikohan tutusta koneesta ollut hyötyä suunniteltaessa Dreamfleetin Cardinalia... (klikkaa suureksi)
Cardinal
Dreamfleetille päädyin niinkin yksinkertaisesti, että pistin vain sähköpostia Dreamfleetin ”isälle”, eli Louis Bettille ja kysyin suoraan, että olisiko heillä tarvetta innokkaalle 3D-suunnittelijalle. Vaihdettiin siinä sitten parit sähköpostit, ja periaatteessa pari päivää myöhemmin olin jo tekemässä ensimmäistä konettani Dreamfleetille, eli monelle jo tuttua Greatest Airplanes: Cardinal!:a. Periaatteessa jos haetaan eroja työskentelyssä yksin ja Dreamfleetin kanssa, ehkä suurin ero on se, että Dreamfleetilla on valmiina jokaiselle osa-alueelle omat erikoisosaajansa. Koska nykyisten lisäosien tekeminen on jo loppuseltaan valtava urakka, ei yhdellä miehellä aika riitä jokaisen osa-alueen hallitsemiseen. Nyt esimerkiksi Dreamfleetilla voin keskittyä itse juuri siihen osa-alueeseen, jonka parhaiten hallitsen, eli 3D-mallien tekoon, kun taas yksin työskennellessä paljon aikaa kuluu mm. mittareiden ohjelmoijien, lento-ominaisuuksien tekijöiden jne. etsimiseen. Dreamfleetilla kaikki on valmiina, mikä on huikea etu. Toisaalta viimeaikoina on löytynyt myös freeware-puolelle sopiva tiimi. Lähinnä nyt tarkoitan sellaisia nimiä kuin Kari Virtanen, Jukka Siirilä, Ian Grant jne. Näistä kahden ensin mainitun kanssa syntyi myös varmaan kaikkien tuntema Valmet L-70 Vinka-paketti, joka on saavuttanut suuren suosion simuharrastajien keskuudessa.


5. Mistä tekemästäsi FS-koneesta pidät itse eniten? Miksi?

Kyllähän se varmasti se henkilökohtainen suosikkikone löytyy noista taitolentokoneista, joita on vuosien saatossa tullut tehtyä. Ehkä ensimmäisenä tulee mieleen Jim LeRoyn huippumodifioitu Pitts S-2S ”Bulldog”. Mikä siitä sitten tekee juuri sen koneen? Varmaankin yksi sellainen seikka on se, että Jim oli itse mukana projektissa ”koelentäjänä” ja tietolähteenä. Jim testaili konetta sen kehitysaikana ja antoi neuvoja mitä pitää muuttaa ja mihin suuntaan jne. Lopputuloksena on sitten eri versioiden myötä varmasti yksi realistisimmista taitolentokoneista Flight Simulatoriin. Kone on myös ladattavissa Jimin omilta nettisivuilta osoitteessa http://www.bulldogairshows.com. Jim on luvannut, että jos jonain päivänä eksyn Californiaan, hän vie minut kokeilemaan, mitä se taitolento oikeasti on. Ei paljon parempaa palkkiota voisi toivoa. Kyllähän se varmasti vielä joskus sinne asti matkustuttaa, jos ei muuten niin jo pelkästään tuon homman takia. FS-koneista toinen ehdoton suosikki on sitten tietenkin meidän Vinka. Kaiken maailman vaikeuksien jälkeen siitä tuli todellinen suomalaisen FS-osaamisen taidonnäyte. Tästä kuuluu valtava kiitos juuri Jukalle ja Karille, joita ilman tuo projekti ei olisi nähnyt päivänvaloa. On ilo työskennellä osaavien heppujen kanssa.


6. Lennätkö itse paljon Flight Simulatorilla ja jos lennät niin minkä tyyppisiä lentoja?

Valitettavasti nykyään tuo lisäosien teko on niin aikaa vievää puuhaa, että viimeaikoina se lentäminen on jäänyt liian paljon pelkkään omien projektien testaamiseen. Teet muutoksen suunnitteluohjelmassa, luot uuden modelin ja käyt testaamassa simussa. Tämä ruljanssi on kyllä tullut tutuksi. Mutta kyllä sitä aina joskus myös löytää itsensä vääntämästä silmukkaa tai snap rollia jonkin taitolentokoneen ohjaimista. Yleisesti ottaen kuitenkin esimerkiksi matkalennot ovat jääneet lähes kokonaan pois, ne kun vievät aikaa itse design-työltä. No, aina ei voi saada kaikkea.


7. Mitä kaikkea muuta kuuluu ilmailuharrastukseesi Flight Simulatorin lisäksi?

Ilmailuharrastukseen kuuluu kyllä hyvin pitkälti kaikenlainen real life ilmailu aina kun vaan mahdollisuus johonkin avautuu. Esimerkiksi jos joku kaveri kysyy, että lähdetkö lentämään, todennäköisesti mulla on takki päällä ja olen jo matkalla kentälle ennen kuin lausetta ehtii loppuun kuuntelemaan. Eli kaikki ilmailuaiheinen kiinnostaa. Ja viimeisen puolen vuoden aikana, digikameran oston myötä, on mukaan tullut myös ilmailuvalokuvaus.


8. Minkälainen on valokuvausharrastuksesi historia?

No, kuten tuossa jo totesin, ostin tuon digitaalikameran 2003 maaliskuussa ja sen jälkeenpä se onkin ollut aina mukana, kun esimerkiksi kentälle menen. Ja onhan noita kuvia ehtinyt jonkin verran jo kertyäkkin. Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta veikkaisin että pari tuhatta ilmailuaiheista kuvaa ei kauaksi heitä. Joitakin on tullut myös uploadattua airliners.nettiin. Näitä kuvia voi katsella täältä. Mutta alunperinhän minä ostin tuon kameran lähes täysin FS-projekteja ajatellen. Nykyään kun vaativa FS-yleisö pitää mm. fotorealistisia tekstuureita lähes itsestäänselvyytenä, on muutama sata valokuvaa ehdoton vaatimus jonkin uuden projektin aloittamiselle. Esimerkiksi Vinkaa varten on yhteensä varmaan toista tuhatta valokuvaa, joiden perusteella visuaalimallista on sitten pyritty tekemään ”As real as it gets”. Vinkan kuvista ja kuvausmahdollisuuksista kuuluu valtava kiitos Hantulan Kimmolle, joka omalla panoksellaan oli ehdottomasti korvaamaton koko projektin kannalta.


Ilmailukokemuksia hankkimassa. Taitolentoa purjekoneella. (klikkaa suureksi)
Purjelentoa
9. Kerro hienoin tosi-ilmailukokemuksesi.

Kun tässä nyt eri asiayhteyksien kautta päästiin Hantulan Kimmoon, niin kyllä yksi hienoimmista jutuista ilmailun saralla on Kimmon järjestämä ilmailupäivä tämän vuoden elokuussa. Kokoonnuttiin Kauhavalle pienellä porukalla ja vedettiin päivän aikana jos jonkinlaista ilmailuaktiviteettia, kuten esimerkiksi taitolentoa purjekoneella. Ensimmäinen kunnon annos G-vitamiinia ja minut oli myyty.


10. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi niin oman elämäsi kuin myös ilmailuharrastuksesi osalta? Jatkuuko FS-koneiden teko?

Mikon uusin harrastus ilmailun saralla on valokuvaus. Kuten kuvasta näkyy sekin sujuu varsin hyvin. (klikkaa suureksi)
valokuvaus
No nyt pistit taas pahan. Elämäntavoitteitahan jokaiselta löytyy jos jonkinlaisia, mutta minä olen ottanut sellaisen linjan, että otetaan mukisematta vastaan kaikki mitä tulevaisuus ikinä tuokin tullessaan. No tietenkin koulut pitäisi jossain vaiheessa käydä loppuun. Tällä hetkellä opiskelen tietojenkäsittelyä Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulussa, mutta valmistumisajankohdasta ei rehellisesti sanottuna ole vielä tietoa. Antaa mennä omalla painollaan ilman turhaa stressiä, niin kyllä siitä vielä hyvä tulee. Ja ilmailuharrastuksen osalta suunnitelmissa on tietenkin lentolupakirja jossain muodossa. Tällä hetkellä on ollut päällimmäisenä mielessä sellainen vaihtoehto, että lentäisi moottoripurjehtijapahvin täällä Joensuussa, mahdollisesti jo ensi kevään ja kesän aikana. Tuo kuitenkin on vielä kohtuullisen edullinen vaihtoehto opiskelijalle, jos verrataan oikeaan moottorilentoon. Mutta jos vaan terveys ja talouspuoli sallivat, tuleehan se sitten joskus tulevaisuudessa luonnollisesti myös sen oikean PPL:n vuoro. Ja tietenkin, jos ei mitään radikaalia tapahdu, tuo FS-harrastus tulee olemaan aina iso osa elämää. Eli lisäosia simuun on tulossa myös tulevaisuudessa, muodossa tai toisessa.


  • Mikon omat sivut
  • Dreamfleet


  • Pekka Lehtinen - 09/2003


    etusivu - 1 - 2 - 3 - 4