Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

Sami Puro - Nettitaivaan peloton pilotti

Sami Puro
Sami Puro on taatusti tuttu nimi lähes jokaiselle suomalaiselle Flight Simulator lentäjälle. Mitäpä Sami ei olisi FS:n saralla tehnyt: Löytyy adventureja, upeita koneita, suureen maineeseen noussut Flight Simulator Finland ja onhan Sami toiminut Orange Air -virtuaalilentoyhtiön HUB:in johtajanakin. Sami on pyrkinyt tekemään FS lentämisen realistisemmaksi kuin koskaan. Häntä voisi jopa kuvailla Suomen Eric Ernstiksi. Nyt Samin uusin idea on jo käynnissä: Maailman realistisin virtuaalilentoyhtiö Virtual Finnair, jonka alkumetrit ovat jo osoittaneet yhtiön suosion. Tästä sekä monista muista ilmailuun liittyvistä asioista haastattelin Sami Puroa 15.9.1999:


1. Kuinka vanhana ilmailu alkoi kiinnostamaan?

Hankala sanoa mitään tarkkaa ikää, mutta .. pienenä ja ennen kouluikää. Ensimmäisen kerran lensin muuten Finnaviationin Saabilla Mikkelistä Vantaalle joskus 4 tai 5-vuotiaana... Se olikin sitten ainoa kerta kun Saab 340:n kyydissä olen ollut, mutta hyvin kyllä vielä muistan sen.


2. Missä muodossa? (koneiden ihailu, kuvaaminen ym.)

Alkuaikoina käytiin aina isän kanssa Helsinki-Vantalla katselemassa koneita terminaalista, josta kiinnostus ilmeisesti sai alkunsa. Pienenä kiinnostivat muutkin liikkuvat koneet, kuten autot ja rekat. Lentokoneet kuitenkin olivat selvästi kiinnostavampia, johtuneeko tuo sitten geeneistä, sillä isoisäkin oli lentäjä.


3. Milloin ilmailu siirtyi myös tietokoneiden saralle?

Ensimmäisen kerran kokeilin FS:ää (v.3.0 ilmeisesti) isän upouudella työkannettavalla n. -87. Vielä siinä vaiheessa en paljoa ymmärtänyt pelistä - pääosin sen takia kun kannettavan mustavalkoisesta mininäytöstä ei saanut yhtään mitään selvää. Seuraava muistikuva "lentosimulaattorista" on Puuhamaasta, jonka pelihallissa oli matkustajakoneen simulaattori, jossa tehtävänä oli laskeutua vaikeissa sääolosuhteissa.. Melko hyvin pärjäsin siinä heti alussa, mutta eipä se kovin vaikea ollutkaan. Paria vuotta myöhemmin (FS4:n aikana) pääsin kokeilemaan samaa peliä uudestaan, ja kas kummaa kun muiden ennätykset tuntuivat silmät kiinni lennetyiltä...

Kun sain ensimmäisen värinäyttöisen koneen (IBM 286), alkoi myös lentosimuilu FS4:llä. Lentely oli pääosin tyyliä "Meigsiltä ilmaan, pari silmukkaa ja maassa iso romukasa". Kun kone vaihtui 486:een, löytyi FS5, josta sitten alkoi "todellisen" simuilun kausi...

Muista lentosimuista ei ole kovinkaan paljoa kokemusta, vaikka kyllä niitäkin hyllyssä lojuu muutamia.. Alkuaikojen sotilassimuista tulee ensimmäisenä mieleen F-19 Stealth Fighter, jota tuli varmasti taottua yötä myöden välillä.


4. Missä vaiheessa harrastus muuttui vakavammaksi?

Varsinaisesti se vakavampi aika alkoi sen jälkeen kuin sain Flight Shopin, muistaakseni vuonna -95.. Toinen suuri harppaus oli kunnollisen nettiyhteyden saanti vuonna -95, jolloin löysin suuret lisäosakokoelmat. Ehkä suurin harppaus oli kuitenkin uuden FS98:n aikana hankittu AIP.


5. Oliko alku onnetonta räpellystä vai tuntuiko kuin olisit syntynyt ohjaimet käsissä?

Huh.. Hankala sanoa mitään varmuudella, mutta kaikkihan ovat kyllä aloittelijoita jossain vaiheessa. Muistelen kuitenkin oppineeni pääosan nikseistä melko nopeasti, koska muuten koko peli olisi ehkä lentänyt bittien taivaaseen...


6. Miten opit ilmailun perusopit eli siis lentämään FS:llä realistisesti?

Flight Shopin hankinnan jälkeen lensin ensimmäisiä pidempiä lentoja, mutta se ei kovin realistista tainnut vielä olla. FS98:n ja AIP:n hankinnan jälkeen kaikki kuitenkin avautui ja samalla lennot muuttuivat käytännössä niin realistisiksi kuin FS:llä vaan voi lentää.


7. Miten sekaannuit Orange Airiin?

Itse asiassa aivan sattumalta. Olin kesätöissä erään isomman firman ATK-osastolla ja pidin pikku taukoa surffailemalla netissä. Etsiskelin erilaisia FS:n lisäosia ja eksyin Orange Airin kotisivuille. Itse en sitä ennen ollut ikinä kuullut virtuaalisista lentoyhtiöistä ja kyselinkin heti kaikenlaista firman johtajalta. Hän vastaili auliisti kaikkiin (tyhmiin?) kysymyksiini ja lopulta sain idean ja kysyin josko voisin perustaa heille uuden osaston Helsinkiin. Tarjous otettiin vastaan ilomielin ja näin oli Skandinavian ensimmäinen VA HUB perustettu. Käytännössä OA:ta on kiittäminen koko "FS urastani", koska siitä sain kipinän aloittaa myös FS Finlandin.


8. Milloin ryhdyit tekemään "omia projekteja"?

Ensin kiinnostuin adventureista. Ensimmäinen kokeilemani adventure oli Ard Middelkoopin Rovaniemi-Helsinki adventure, josta sain kipinän ryhtyä suunnittelemaan omaa lentoa. Teinkin Hyvinkää-Helsinki lennon pikaisesti. Sen jälkeen alkoi Helsinki-Rovaniemi adventuren suunnittelu. Loppujen lopuksi, omien lisäosien yms. teko on alkanut toden teolla vasta viimeisen 1½ vuoden aikana.


9. Miten sait idean FS Finlandin perustamisesta?

Kun aloitin Helsinki-Rovaniemi adventuren suunnittelun, totesin tarvitsevani jonkun nettisivun jossa sitä levittäisin. Katselin vähän muita sivuja ja huomasin että löytyy Flight Sim Greenland, Flight Sim Denmark, Flightsim.no (Norja) jne. Näin ollen Suomen "oma" FS-sivu olisi luonteva vaihtoehto, koska mitään pikkunäperryksiä minulla ei ole ikinä ollut tapana tehdä. Noh, nykyäänhän olen kai poikennut "hieman" alkuperäisestä ideasta, mutta enpä voi sanoa katuvani...


10. Onko FS Finlandin ylläpito ollut mukavaa vai hermoja raastavaa?

Hermoja raastavaa ei koskaan, mutta ei kyllä aina mukavaakaan. Olen saanut käytännössä vain hyvää palautetta sivuista, joka tietysti auttaa eteenpäin, mutta myös muutamat hyvät sponsori- ja mainossopimukset ovat turvanneet sivuston jatkuvuuden. Välillä on aina jaksoja, kun sivujen tekeminen ei kiinnosta, mutta lyhyt parin-kolmen päivän tauko yleensä auttaa. Ja useinhan käy myös niin että ei vaan ole mitään lisättävää tai päivitettävää - ainakaan sellaista joka useimpia kiinnostaisi. Kuitenkin koko FS Finland on vain harrastus ja tulevaisuudessa en aio tehdä mitään isompia investointeja sen suhteen, puhuttiin sitten rahasta tai ajasta. Tällä hetkellä aikaa kuluu sivujen parissa sopivasti, mutta paljoa enempää ei viitsi käyttää koska elämässä on muitakin asioita...


11. Miten syntyi idea Virtual Finnairin perustamisesta?

Ensimmäinen idea omasta suomalaisesta VA:sta oli jo useita vuosia sitten, OA:ssa olin jo siinä vaiheessa mukana. Se projekti kaatui, onneksi, OA:n johdon toimesta, jossa minua ei haluttu päästää noin vain lähtemään, olinhan silloin heidän suurimman HUB:in johtaja. Onneksi sen takia, että siinä vaiheessa tuskin olin vielä valmis suunnittelemaan toimivaa ja ennen kaikkea hyvää VA:ta. Virtual Finnair tuli esille taas puoliksi sattumalta vuoden 1998 lopulla. FS Finland oli tällöin jo voimissaan, mutta OA oli kuihtumassa selkeästi, vaikka johdossa sitä ei tahdottu huomata. Tämän huomattuani muistin edelliset suunnitelmani oman VA:n perustamisesta ja nyt sama asia alkoi jälleen mietityttää. Samoihin aikoihin perustettiin myös Virtual SAS, josta idea juuri Virtual Finnairiin lopullisesti syntyi.


12. Onko projekti ollut mieluisa?

Perustaminen on mennyt todella hitaasti, pääosin sen takia että kaikkia muita projekteja on ollut vireillä samaan aikaan. Materiaalia on pitänyt tehdä todella paljon, pakko huokaista helpotuksesta että emme (vielä tässä vaiheessa) päättäneet tehdä myös englanninkielisiä nettisivuja ja materiaaleja. Kuten aina, välillä ei mikään huvita ja välillä hommia tulee tehtyä taas yömyöhään.


13. Onko sinulla tällä hetkellä muita projekteja käynnissä?

FS Finland on se ikuinen projekti, jossa on aina jotain tehtävää. Myös jäsenyys Freeware Flight Groupissa luo tekemistä. Adventureiden suunnittelusta olen näillä näkymin luopunut ajan puutteessa. Lentokoneiden suunnittelussa on ehkä tulossa jotain uutta, mutta vielä ei ole aika sanoa siitä tarkemmin.


14. Miten opiskelu sujuu FS projektien lomassa?

Kyllähän FS syö aikaa, mutta opiskeluun se ei juuri vaikuta. Ilman FS Finlandia ja muita projekteja tuskin lukisin yhtään sen enempää. Koeviikkoina on kyllä selkeästi tosin työnnettävä muut asiat sivuun ja keskityttävä lukemiseen.


15. Millainen on oma FS ohjaamosi?

Eipä mikään kovin ihmeellinen, koska kovin paljoa aikaa ei jää enää lentämiseen. Nenän edessä 15" Sonyn näyttö ja joystickinä CH:n F-16 CombatStick. Lattialta löytyy myös polkimet, mutta ne eivät tällä hetkellä toimi CombatStickin kanssa normaalisti... Itse kone on AMD:n K6-3 400 MHz.


16. Mikä on viimeisin FS lentosi?

Jaa-a... Viime ajat ovat menneet erilaisten koneiden testailuun, lentomallien tekemiseen ja kuvakaappausten ottamiseen, mutta kyllä viime viikonloppuna ehdin yhden lennon lentää. Se oli pikku pyrähdys Maarianhaminasta Tukholmaan SquawkBoxin kanssa, voice ATC tietysti.. Ihan normaalisti meni, Tukholmassa oli vain aika kova ruuhka.


17. Minkälaiset ovat yhteytesi oikeaan ilmailuun?

Vaikka lentolupakirjaa en omistakaan, niin uskallan väittää osaavani lentää lentokonetta melko hyvin. Olen lukenut mm. kaikki PPL-lupakirjaan liittyvät teoriat ja lentänyt myös itse jonkun verran lennonopettajan kanssa. Pääosin kuitenkin istun aina co-pilotin paikalla, kun käymme usein lentämässä kaverini Miikan kanssa. Itseasiassa nyt tulevana viikonloppunakin olisi tarkoitus mennä lentämään lauantaina pikku kieppi Helsinki-Vantaalta Malmille ja sunnuntaina Räyskälään.


18. Minkälaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmasi FS:n osalta?

Sitä on hankala sanoa, koska ei ikinä tiedä mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Ensin pitää hoitaa lukio loppuun ja sen jälkeen tulee armeija, joten varmasti tulee pidempikin katkos näissä hommissa. Mutta missään vaiheessa en kyllä ole vielä aikoinut lopettaa tätä kaikkea, ei se nyt niin hirveää ole.


19. Entä oman elämäsi osalta?

Kuten tuossa äsken tuli sanottua, ensin lukio loppuun. Sitten armeija ja toivottavasti siellä ilmavoimat. Sen jälkeen tavoitteena olisi päästä Finnairin ilmailuopistoon, koska lentäjän ammatti on ainoa johon voin itseni tällä hetkellä kuvitella.


23. Tullaanko nimi Sami Puro tuntemaan virtuaalipilottien keskuudessa vieläkin laajemmin?

Ainahan se mukavaa olisi, mutta epäilen että nykyisissä projekteissa on sarkaa riittämiin (FS Finland, FFG, Virtual Finnair, lentokoneiden suunnittelu). Kovin paljoa enempää aikaa ei ole varaa käyttää FS-juttuihin, koska ruudun ulkopuolellakin tapahtuu kaikenlaista. Näin on sanottava ainakin niin kauan kuin tämä on vain harrastus...

PL
etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5