Virtual Finnair Virtual Finnair Virtual Finnair

Janne Ronkonen - simulaattoreita, lentolaitteita ja myötätuulta

Janne Ronkonen
Janne Ronkonen - Virtual Finnairin PPL-koulutuksesta vastaava on jo pitkällä vakavalla FS urallaan. Vaikka vakava FS lentely onkin alkanut vasta kuluvan vuoden aikana, on Janne ehtinyt luomaan itselleen maineen asiansa osaavana FS:n tuntijana, sekä henkilönä, jonka avulla tavallinen FS lentäjä voi päätyä liikennekoneen ohjaimiin - virtuaalisesti tietenkin. Nyttemmin viimeisen puolen vuoden aikana liittyminen Virtual Finnairin henkilökunnan palvelukseen onkin tuonut Jannen tutummaksi lukuisten Flight Simulator harrastajien keskuudessa. Näin ollen Jannen FS ura onkin todellisuudessa vasta alussa. Siitä miten pitkälle mies urallaan pääsee on tässä vaiheessa mahdotonta sanoa mitään, mutta nuoruusiän aikana hankitut pohjat ovat varmasti eduksi tulevaisuuden uraa harkitessa.


1. Kuinka vanhana ilmailu alkoi kiinnostamaan?

On se aina kiinnostanut minua, jo pienenä lomamatkojen yhteydessä kävin aina ohjaamossa ja tarkkailin siipiä koneen laskeutuessa jne. Isältä sain kuulla aina lentokoneiden tyyppejä ja merkkejä mutta ne eivät vielä siinä vaiheessa jääneet mieleen.


2. Missä muodossa? (koneiden ihailu, kuvaaminen ym.)

Lähinnä ihailu, kuvausta en ole koskaan harrastanutkaan mutta aina niitä koneita tuli siellä Helsinki-Vantaalla katseltua melko lailla perusteellisesti. Koneessa aina luin turvakortteja ja kalustoesittely sivuja Virt... eiku Blue Wingsistä.


3. Milloin ja miten ilmailukiinnostus siirtyi myös tietokoneiden saralle?

Olisiko ollut siinä 11-12 vuotiaana kun ensimmäisen kerran näin Mikro PC lehdessä FS 5:stä jutun ja innostuin heti. Vähän ajan päästä sitten omalla silloisella koneellakin oli FS 5.1 ja pääsin ottamaan ekat tyypit.


4. Missä vaiheessa harrastus muuttui vakavammaksi?

Sanoisin että vasta FS98:n aikaan (sain sen vasta joskus maaliskuussa 1999) koska silloin minulla oli käytettävissä oma internet yhteys ja lähes rajaton informaatio oli käytettävissäni sen avulla. Sitä ennen olin kyllä jo imuroinut jotain pienkoneita netistä kaverin koneelta kun olin nähnyt Helsingin Sanomissa osoitteen mistä niitä sai.


5. Oliko alku vaikea vai tuntuiko kuin olisit syntynyt ohjaimet käsissä?

Alku oli vähän hankalaa kun ei ollut joystickiäkään ja napit tuntuivat vähän hankalilta ja hiirelläkin lentely oli todella ankeaa. Mutta kun sai sitten vähän päästä tikun kouraansa niin kyllähän se tuntui jo melko luontevalta kun perusjutut oli jo tullut opeteltua.

Nyt kyllä tuntuu siltä että pelkkä tyyppikoulutus Cessnaan saattaisi riittää, ainakin voisi yrittää... Luulen kyllä että lähes jokainen FS lentelyä vakavammin harrastanut pystyisi suorittamaan peruslentelyä Cessnan tapaisella koneella jos ei tarvitsisi välittää kuin niistä laitteista mitä FS:ssä on mallinnettu.


6. Miten opit ilmailun perusopit eli siis lentämään FS:llä realistisesti?

Silloin kun opin käyttämään Eric Ernstin paneeleita kunnolla ja virittämään koneisiin parhaat lentomallit jne. Eli FS98:n aikaan, kuluneen kesän loppupuolella sanoisin. Niihin aikoihin lentelin mm. 757:lla monia pitkiä lentoja käyttäen suunnistuslaitteita realistisesti jne.


7. Miten sekaannuit Virtual Finnairiin?

Olin Samin A320 koneitten beta-testaaja ja kerran kun avasin ICQ:ni, niin sieltä tuli Samilta viesti että kiinnoistaisiko homma Virtual Finnairilla ja mikä ettei, olinhan jo tavallaan kaivannutkin juuri suomalaista virtuaalilentoyhtiötä ja jos vielä saisi työskennellä siellä...


8. Onko projekti ollut mieluisa?

On. Henkilökunnan kanssa ollut mukavaa työskennellä ja vaikka homma jossain vaiheessa olikin vähän huonoissa käsissä (kovalevyjen rikkoontumiset ja omat kämmini) niin mielestäni hyvin on selvitty tähän mennessä ja kun ensimmäiset lentäjät saadaan tulevaisuudessa palvelukseen ja homma muutenkin rullaamaan "normaalisti".


9. Oletko ollut osallisena FS projekteissa aikaisemmin?

Olin nykyisessä Finland 2000 projektissa Helsinki-Vantaan kenttää suunnittelemassa mutta jotenkin se hiipui, mutta toivottavasti (en ole kuullut mitään syytä miksei olisi) itse projekti on vielä vauhdissa. Ai niin, ja sitten Samin Airbussien beta-testaajana jos se lasketaan. Tällä hetkellä olen itse suunnittelemassa Helsinki-Malmin kenttää ja se on suhteellisesti valmiimpi kuin Helsinki-Vantaa jota olin tekemässä joten tämä luultavasti jopa julkaistaankin jonain kauniina päivänä.


10. Miten opiskelu sujuu FS harrastuksen lomassa?

Ei valittamista, ensimmäinen jaksoni lukiossa on viety kunnialla läpi ja toinen on lopuillaan, lievä syysväsymys verottaa opiskelua enemmän kuin FS puuhat.


11. Millainen on oma FS ohjaamosi?

Ei sitä kovin hääppöiseksi voi sanoa, tietokonepöytä, polkimet, CH:n rattiohjain, 17 tuuman näyttö ja itse masiina on 450 MHz PII. Kyllä tällä kokoonpanolla varsin hyviä lentoja saa lennettyä, ja realismikin on riittävällä tasolla.


12. Mikä on viimeisin FS lentosi?

Omat oikeat lennot ovat viime aikoina jääneet vähälle kun on olen testannut sceneryäni ja tarkistanut PPL-oppilaiden videoita. Olisikohan viimeinen sitten ollut laskukierros Porissa tyyliin "Virtual Finnair, harjoitus 2" saadakseni tuntumaa siitä minkälainen se videoitava lento on lentäjän näkökulmasta.


13. Minkälaiset ovat yhteytesi oikeaan ilmailuun?

Jos oikeaksi lasketaan kaikki mitä ei tehdä tietokoneella niin harrastan itse radiolennokkeja ja erään kaverini isä on Finnairin ATR-72 lentäjä, joka toimii usein tietolähteenä tyhmille kysymyksilleni. Lisäksi toinen kaverini opiskelee Tikkakosken ilmailulukiossa, ja eräs tuttu on opiskelemassa lentokonemekaanikoksi. Oikealla pienkoneella en ole kertaakaan päässyt lentämään, ja muutkin lentoni ovat tapahtuneet pelkästään suihkukoneilla...


14. Minkälaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmasi FS:n osalta?

Pidän sen yhä harrasteena parin muun joukossa, mutta on selvää että se on yksi tärkeimmistä ja aikaa vievimmistä, ainakin talvikaudella.


15. Entä oman elämäsi osalta?

Lukio ensin loppuun, sitten asepalvelusta suorittamaan, ei kuitenkaan välttämättä ilmavoimiin, ja olen ajatellut että jos maanpuolustusala tuntuu vielä sen jälkeen yhtä kiinnostavalta kuin nykyään niin jäisin pysyvästi sen palvelukseen mutta jos ei nappaa niin sitten pyrin Finnairille lentäjäksi, jos sielläkään ei tärppää niin hakeudun jonkin teknisen alan koulutukseen. Tällä hetkellä on tärkeintä suorittaa lukio loppuun ja pysyä "hengissä", siis etten tule kouluhöperöksi vaan jaksan harrastaakin. Tuntuu vielä hieman kaukaiselta miettiä tulevaisuuden ammattia sillä koulua on vielä ainakin kaksi vuotta jäljellä ja sitten asepalvelus ja ammattiin tähtäävä koulutus.

PL  30.11.1999
etusivu - 1 - 2 - 3 - 4 - 5